Avrupa'dan Türkiye'ye ikinci seçim heyeti

Avrupa'dan Türkiye'ye ikinci seçim heyeti
AGİT'in ardından Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi de seçimleri takip etmek için gözlemci göndereceğini açıkladı.

24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala seçim hazırlıkları da devam ediyor. DW'nin haberine göre Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) 30 kişilik bir heyeti gözlemci sıfatıyla Türkiye'ye gönderecek. 

Haberde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nden (AKPM) yapılan açıklamada 24 Haziran'da yapılacak erken seçimler öncesinde Türkiye'ye yedi gözlemci göndereceğini duyurduğu belirtildi. Açıklamada Türkiye'ye 29 - 30 Mayıs tarihlerinde gidecek olan AKPM üyelerinin seçim yarışını ve seçim hazırlıklarını değerlendireceği belirtildi.

İLGİLİ HABER: AGİT'İN GÖZLEMCİ HEYETİ TÜRKİYE'DE

'30 KİŞİLİK HEYET İLE İZLEYECEK'

Açıklamaya göre AKPM üyeleri, TBMM ve seçime katılacak partilerin temsilcilerinin yanı sıra medya ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile de bir araya gelecek. AKPM ayrıca 30 kişilik bir heyetin gözlemci sıfatıyla 24 Haziran'daki cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri izleyeceğini vurguladı.

AGİT GÖZLEMCİLERİ TÜRKİYE'DE 

Avrupa Konseyi'nin 47 üyesinden oluşan AKPM, üye ülkelerdeki seçimleri gözlemcilerle düzenli olarak izliyor. Türkiye'ye ilk heyet Avrupa Ekonomik ve İşbirliği Teşkilatı'nıdan gelmişti. Ancak Avrupa Parlamentosu, Çarşamba günü Türkiye'ye seçim gözlemcisi göndermeyeceğini açıkladı. Parlamento, hazırlık için zamanın kısıtlı olmasını kararına gerekçe olarak göstermişti. (POLİTİKA SERVİSİ)

İLGİLİ HABER: AGİT, 370'İN ÜZERİNDE GÖZLEMCİ GÖNDERECEK

Öne Çıkanlar