'Aksaray'da veliler, otizmli çocukları yuhaladı'

'Aksaray'da veliler, otizmli çocukları yuhaladı'
Veliler, otizmli çocukların kendi çocukları ile aynı okulda eğitim görmesine karşı çıktığı okulda müdürünün de eylemi desteklediği iddia edildi. MEB olayla ilgili soruşturma başlattı.

Aksaray'da bulunan Merkez Mehmetçik İlkokulu'nda velilerin, okulda eğitim gören otizmli öğrencilerin sınıflarının kapatılmasını talep etti. İddiaya göre, okulun çıkış saatinde bir araya gelen veliler, otizmli çocukları yuhaladı.

Aksaray’daki Mehmetçik İlkokulu'nda otizmli çocuklarla aynı binada eğitim gören diğer çocukların velilerinin, otizmli çocuklara karşı eylem yaptığı iddia edildi.

Veliler, otizmli çocukların kendi çocukları ile aynı okulda eğitim görmesine karşı çıktığı ve okul müdürünün de bu eylemi desteklediği öne sürüldü.

 

 

'WHATSAPP VE SOSYAL MEDYADA ÖRGÜTLENEREK BİR ARAYA GELDİLER'

Okuldaki pek çok velinin; okul idaresi, muhtar ve  Okul Aile Birliğinin de desteğiyle, whatsapp gruplarında diğer sosyal medya platformlarında otizmli öğrencilere karşı bir araya geldikleri iddia edildi.

Otizmli bir öğrencinin velisi ise isyan etti. Veli, "Bu nasıl bir kandırmacadır, normal öğrencilerin gönderilmesi mümkün mü?" diye sordu ve şunları söyledi:

"Oraya normal çocuklarının ellerinden tutup 'Otizmli çocukları istemiyoruz' diyerek slogan atan ailelere sormak istiyorum; o çocuklar sizin çocuklarınız olsaydı ne yapacaktınız? Hiç düşündünüz mü siz orada toplanıp, eylem yaparken içerideki otizmli çocuklar ne düşündü?"

Anadolu Otizm Federasyonu (ANOFED) ise şu açıklamayı yaptı:

 

 

MEB SORUŞTURMA BAŞLATTI

Miili Eğitim Bakanlığı (MEB), konuyla ilgili soruşturma başlattı. Bakanlığın, olayı araştırması için müfettiş görevlendirdiği öğrenildi. Müfettişlerin öncelikle okulda otizmli öğrencilerin bulunduğu sınıfların önündeki paravanda yer alan "Özel Eğitim Bölümü Otistik Öğrenci Sınıfları" tabelasının kaldırılmasını sağlayacağı belirtildi.

 

 

VALİLİK YAPTIĞI AÇIKLAMADA İDDİALARI YALANLAMAKLA YETİNDİ

Aksaray Merkez Mehmetçik İlkokulu'ndaki eylem görüntülerin medyada yer almasının ardından otizm derneklerinden ve yurttaşlardan gelen tepkiler üzerine Milli Eğitim Bakanlığı'nın ardından Aksaray Valiliği de açıklama yaptı. Ancak valilikten yapılan açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığı savunuldu:

''Aksaray merkez Mehmetçik İlkokul'unda 32 derslik mevcut olup, 42'si özel eğitim öğrencisi olmak üzere toplam 334 öğrenci öğrenim görmektedir. Özel eğitim öğrencileri burada 5 yıldır eğitimlerine devam etmektedirler. Bazı medya organlarında yayınlanan 'Aksaray'da otizmli çocuklar yuhalandı' haberi gerçeği yansıtmamakta olup, çocuklar okullarında normal eğitim öğretimlerine devam etmektedirler. 2020 yılı yatırım programında 12 derslikli bir özel eğitim okulu planlanmış olup konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır.''

VALİLİĞİN YALANLAMA AÇIKLAMALARINA GÖRÜNTÜLERLE YANIT VERDİLER

 

 

Aksaray Valiliği'nin açıklamalarının aksine sosyal medyadan paylaşılan görüntülere, otizmli çocuklarında eğitim gördüğü mehmetçik ilkokulu adlı bir devlet okulunda bir grup veli "Okulda otistik istemiyoruz" diyerek eylem yaparken bir annenin "Benim utanacak hiç bir şeyim yok Allah verdi bu derdi bana Allah" dediği duyuluyor.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar