Akşener'den Bilim Kurulu'na: Önerileriniz dinlenmiyorsa istifa edin

Akşener'den Bilim Kurulu'na: Önerileriniz dinlenmiyorsa istifa edin
'Her şeyi Erdoğan biliyor; tıbbı, ekonomiyi, hukuku' diye eleştiren Akşener, hükümetin salgındaki tavrını ‘acemilik’ olarak nitelendirdi. Bilim Kurulu'na seslenerek 'istifa edin' dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, koronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili Youtube’dan gündeme dair gazeteci Cüneyt Özdemir’in sorularını yanıtladı. Hükümetin önerileri dinlemediğini belirten Meral Akşener, "Her şeyi Erdoğan biliyor. Oysa sırt sırta verilmesi gereken dönemdeyiz, görmüyor" dedi. İktidarın salgın sürecindeki tavrını, ‘acemilik’ olarak nitelendirerek eleştirdi.

Gazeteci Cüneyt Özdemir'in YouTube kanalına özel açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in açıklamalarından satır başları:

-Bilim Kurulu'nun önerileri Erdoğan'a bağlı. Tam karantina istediklerini bizler biliyoruz. Bunun yerine getirilmesi gerekirdi. Ama Erdoğan bunu reddetti. Bilim insanlarına buradan çağrım var. Ne önerdiklerini milletle, vatandaşla bizlerle paylaşmak mecburiyetindeler. Eğer dedikleri olmuyorsa da istifa etmek zorundalar.

-Onlar siyasi bir makam değil, onlar bilim insanı. Çoğu da ona buna mecburiyeti olan insanlar değil. Bu kişiler eğer dedikleri olmuyorsa bunun da gereğini yapmaları lazım. Çünkü Türk bilim dünyası bunun vebalini taşıyamaz.

‘ACEMİ OLDUKLARI ORTAYA ÇIKTI’

-Bu dönem gerçekten sırt sırta verilmesi gereken bir dönem. Biz Sayın Erdoğan'ın düşmanı değiliz. Dolayısıyla yapılabilecek konularda biz de bildiklerimizi paylaşmayı sürdürüyoruz.

-Ama kırmızı kuvvetler mavi kuvvetler dili devam ediyor. Acemi oldukları ortaya çıktı. ‘Sizin dediğinizi yapmayacağım kardeşim' diyor. Ama muhalefet partisinin de akıllı önerileri var.

‘HER ŞEYİ ERDOĞAN BİLİYOR; TIBBI, EKONOMİYİ, HUKUKU…’

-Bunları bir paket olarak uygulanabilir. Erdoğan, her konuyu biliyor. Tıbbı, ekonomiyi, hukuku her şeyi biliyor. Sonuç itibariyle kimseye ihtiyacı yok pozisyonunda.

-Ayrıca Tekalif-i Milliye Emirleri ile de Türkiye'nin bugün IBAN numarası vererek virüs için yardım toplaması arasında müthiş fark var. O gün Balkan ve Birinci Dünya Savaşı bitmiş, Anadolu'nun büyük bir kısmı şehit ya da gazi olmuş ve üretimin durduğu bir dönemdi." (Sözcü)

Öne Çıkanlar