Akşener'den Gare açıklaması

Akşener'den Gare açıklaması
Gare'deki askeri harekatta 13 Türkiye vatandaşının hayatını kaybetmesine ilişkin siyasi parti liderlerinden açıklamalar gelmeye devam ediyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TSK’nın harekat düzenlediği Irak’ın kuzeyindeki Gare bölgesinde cenazeleri bulunan 13 kişiye ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Hayatını kaybeden 13 kişinin yakınlarına başsağlığı dileyen Akşener, "PKK terör örgütü tarafından Gara’da şehit edilen 13 sivil vatandaşımıza Yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Türk milletinin başı sağ olsun..." ifadelerini kullandı.

'KURTARMAYA DEĞİL İMHA ETMEYE DÖNÜK BİR SALDIRI'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Kartal-2 Harekatı düzenlenen Gare bölgesindeki bir mağarada alıkonulan 13 Türkiye vatandaşının cenazelerine ulaşıldığını açıklamıştı.

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı ise TSK’nın harekatına ilişkin yaptığı açıklamada "İşgal saldırısının yapıldığı alan içinde bulunan ve Türk güvenlik kuvvetlerine mensup savaş esirlerinin tutulduğu kampa da hunharca bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Bu kamp 10 Şubat günü saat 05:00’da önce havadan ağır bombardımana tabi tutulmuş, ardından karadan saldırı geliştirilerek her türlü savaş tekniği ile vurulmuştur. Üç gün boyunca gelişen ağır bombardımanlar, kamp dışında ve içinde gelişen yoğun çatışmalar elimizde esir olarak bulunan MİT mensubu, asker ve polislerin bir kısmının yaşamını yitirmesine yol açmıştır. Bu kampa yapılacak bu kadar saldırı sonucunda hiç kimsenin oradan sağ olarak kurtulamayacağı gerçeği en sıradan askeri bilgiye sahip bir kişi tarafından dahi bilinebilecek bir husus olmasına rağmen, bu kampa dönük yapılan saldırı hiçbir biçimde onların kurtarılmasına dönük olmayıp tamamen imha edilmeleri amaçlanarak yapılmıştır" denilmişti.

HSM’nin açıklamasında, ölümlerin sorumlusunun Hulusi Akar olduğu iddia edilerek "Bu insanların katledilmiş olmasının asıl ve tek sorumlusunun böyle bir saldırıya karar veren ve hiçbir insani duyguya sahip olmayan Hulusi Akar olduğu açıktır" ifadeleri kullanılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar