Akşener'den HDP'li Semra Güzel açıklaması: Fezlekesine 'evet' diyeceğiz

Akşener'den HDP'li Semra Güzel açıklaması: Fezlekesine 'evet' diyeceğiz
İYİ Parti lideri Akşener, HDP milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin fezlekeye ‘evet’ diyeceklerini duyurdu.

+GERÇEK-Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, toplantı sonrasında basına gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. HDP Milletvekili Semra Güzel'in fezlekesine ilişkin soruya yanıt veren Akşener, "Sayın Erdoğan'ın bu konuyla ilgili dediği bir şey de yok. Kimsenin bir laf etmediğine dair söylemleri çok ilginç. Sanki Sayın Başkanlarına karşı duydukları gıcıklığı bize döktüler" ifadelerini kullandı.

HDP'li Semra Güzel için "Benim arkadaşlarım bu fezlekeye evet diyecek" diyen Akşener konuya ilişkin şunları söyledi: "Biz açılıma karşıydık, bu fotoğraflar o zaman da suçtu, o zaman neredeydiniz? Çadır mahkemelerinden Türk bayrağını kaldıranlar, megri megriler, Oslo'da yapılan pazarlıklar, omuzlarında ABD bayraklarıyla geçiş yapan peşmergeye lahmacun ısmarlayan valiler, kaymakamlar... Bunlara izin verenler hakkında da fezleke düzenlenmesi lazım.

HDP Diyarbakır Milletvekili Güzel, iktidar yanlısı basın tarafından çözüm sürecinde PKK’li Volkan Bora ile çekilen fotoğrafları üzerinden hedef gösterilmişti.

Güzel’in "örgütü üyeliği" ile suçlandığı fezleke dün Meclis’e gönderilmişti. Anayasa ve Adalet Komisyonu’na görüşülmesi beklenen fezleke, daha sonra görüşülmesi için Genel Kurul’a gönderilecek. Genel Kurul’da dokunulmazlığının kaldırılması kabul edilirse Güzel'in yargılanmasının önü açılacak.

MANSUR YAVAŞ ZİYARETİ: TALEPLERİMİ İLETTİM

Akşener, Mansur Yavaş'ı ziyaretine ilişkin ise şunları söyledi:

"Kendilerine dair bazı zorluklar var, belediyeye dair çözülmesi gereken. Çünkü büyük bir fakirlik başladı Türkiye'de. Onlara yönelik taleplerini bizzat kendim ileteceğimi söyledim kendilerine. O yüzden geldik. Hem bu sizinle paylaştığım konuları sayın başkana ilettim hem de Ankara'ya dair yaptıklarını ve yapacaklarına dair çok güzel projeler, hizmetler öğrendik ziyadesiyle memnunuz. Şimdi Genel Merkez'e gideceğiz. Huzurlarınızda kendisine teşekkür ediyorum. Hem belediye başkanlığında gösterdiği ayrımcılık yapmadan, oy vermiş vermemiş bakmadan somut hizmetleri, sosyal devletin yapması gerekenleri sosyal belediyecilik çerçevesinde yaptıkları hizmetleri öğrenmekten büyük mutluluk duydum."
‘MİLLET İTTİFAKI’NIN ADAYI 13. CUMHURBAŞKANI OLACAK’

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Millet İttifakı'na yönelik "Cumhurbaşkanı adayları belli değil" çıkışına da yanıt veren Akşener, "Çok merak ediyorlar da kendisinin de adaylığı belli değil. Ben onun ağzından duymadım aday mıdır değil midir. Bizim adayımız, Millet İttifakı'nın adayı 13. Cumhurbaşkanı olacak" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar