Akşener'in 'Kürt siyasi hareketinin temsilcisi' sözlerine sansür

Akşener'in 'Kürt siyasi hareketinin temsilcisi' sözlerine sansür
Birçok haber sitesi Meral Akşener’in açıklamasındaki 'Kürt siyasi hareketinin temsilcisi' sözlerine yer vermedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bugün düzenlediği basın toplantısında sarfettiği, ‘Kürt siyasi hareketinin temsilcisi konumunda olan HDP yüzde 11 oy aldı’ sözleri Anadolu Ajansı tarafından 'Kürt siyasi hareketinin temsilcisi' kısmı çıkarılarak servis edildi. CNN, NTV, Hürriyet gibi birçok haber sitesi de Akşener'in açıklamasını bu şekilde verdi.

Akşener, basın toplantısında Muharrem İnce’nin ‘Diğer adayların daha çok oy almasını beklerdim’ sözlerini değerlendirirken, "Sayın İnce CHP içerisinde bakıldığında yüz yıllık bir CHP yüzde 22 oy aldı. 50 yıllık MHP yüzde 11 oy aldı. Adalet ve Kalkınma Partisi bütün devlet güçleri ve imkanlarıyla yüzde 41 oy aldı. Kürt siyasi hareketinin temsilcisi konumunda olan HDP yüzde 11 oy aldı. Sonuç itibariyle devletten bir kuruş almadan kurulan İYİ Parti yüzde 10 aldı. Ben sayın İnce’nin bu sözlerine katılmıyorum" dedi.

Akşener’in sözlerini Hürriyet, CNN, NTV, Habertürk, Sözcü, Aydınlık, Milliyet, Milli Gazete, Akit gibi birçok site 'Kürt siyasi hareketinin temsilcisi konumunda olan' kısmını çıkararak, 'HDP yüzde 11 oy aldı' şeklinde verdi. (ARTI GERÇEK)

İLGİLİ HABER: AKŞENER YSK'NİN ÖNÜNE NEDEN GİTMEDİĞİNİ AÇIKLADI

Öne Çıkanlar