'Alara sessiz kalmadı, biz de kalmayacağız'

'Alara sessiz kalmadı, biz de kalmayacağız'
Üniversite Kadın Meclisleri şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Alara Karademir için okuduğu üniversitenin kapısına karanfil bıraktı.

HABER MERKEZİ - Üniversite Kadın Meclisleri, Ankara’da bir okul gezisi sırasında akademisyenin odasında baygın halde bulunan ve daha sonra yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitiren Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Alara Karademir’in ölümüne ilişkin basın açıklaması yaptı. Karademir’in okuduğu üniversite olan İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi önünde bir araya gelen kadınlar, ellerinde Karademir’in fotoğraflarını ve karanfiller taşıyarak, "Alara için adalet arıyoruz" ve "Alara için susmayacağız" sloganları attı.

İLGİLİ HABER: ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ ALARA KARADEMİR HAYATINI KAYBETTİ

‘OLAY AYDINLATILSIN’

Üniversite Kadın Meclisleri Üyesi Beyza Aksoy basın açıklamasını yaptı. Karademir’in intihar ettiği yönündeki iddiaların gerçekçi olmadığına dikkat çeken Aksoy, olayın aydınlatılmasını istedi. Karademir’in ölümünden sorumlu olanların kim olduğu yönünde soru yönelten Aksoy, "Şüpheler var. Biz orada neler yaşandığını bilmiyoruz. Alara’nın bulunduğu odada neler yaşandı? Biz bunun peşindeyiz. Gerçeğin açığa çıkarılmasını istiyoruz. Her eksilişimizde sesimizi daha da gür çıkartacağız. Durmayacağız. Üniversitelerde, hayatın her alanında kadına yönelik her türlü düşmanca tavrın karşısında bir arada olup mücadelemizi yükselteceğiz" diye konuştu.

‘ALARA SESİZ KALMADI, BİZ DE SESSİZ KALMAYACAĞIZ’

Aksoy, Karademir için "Daha birkaç gün önce sosyal medyada Gülay’ın uğradığı mobbinge karşı çıkıyordu. Ona diren diye seslenmişti. Alara kadınların uğradığı haksızlıklar karşısında sessiz kalmadı. Biz de kalmayacağız. Adalet mücadelesinde Alara’nın ailesinin ve arkadaşlarının yanında olacağız" dedi.

Kadınlar, açıklamanın ardından ellerindeki karanfilleri ve Karademir’in fotoğraflarını üniversitenin kapısına bıraktı. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar