Alban: Seçimde gideceklerini anlayınca para eden ne varsa yağmalıyorlar

Alban: Seçimde gideceklerini anlayınca para eden ne varsa yağmalıyorlar
Muğla Göcek'teki Çevre Bakanlığı ihalesine tepki gösteren CHP'li Alban 'AKP iktidarı Merkez Bankası'nın kasasını boşalttı. Para kalmayınca yandaşlar gözünü Ege kıyılarına dikti' dedi.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan Göcek Mahallesi'ndeki dört koya, mapa, tonoz ve şamandıralama sistemi ve bunların işletilmesiyle ilgili ihale açılmasına tepki gösteren CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban "Giderayak para eden ne varsa yağmalıyorlar" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Muğla'nın Fethiye ilçesi Göcek Mahallesi’ndeki Boynuzbükü, Osmanağa, Günlük ve İnceburun koylarına mapa, tonoz ve şamandıralama sistemi ve bunların işletilmesiyle ilgili açılan ihaleye CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban tepki gösterdi.

Sözcü’de yer alan habere göre bölge halkı, meslek kuruluşları ve çevreci demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri yaptıkları açıklamalarda da, yapılacak ihalede kamu yararı bulunmadığı vurgulandı. Ücretsiz olarak halkın kullanımında bulunan yerlerin, yandaşlara peşkeş çekildiği belirtilen açıklamalara Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) başta olmak üzere, 19 meslek ve demokratik kitle örgütü de  destek verdi.

‘MERKEZ BANKASI'NIN KASASINI BOŞALTTILAR, PARA KALMAYINCA GÖZÜNÜ KIYILARA DİKTİLER'

İhaleye ilişkin "Acilen ihalenin iptal edilmesi gerekiyor. AKP iktidarı Merkez Bankası'nın kasasını boşalttı. Para kalmayınca yandaşlar gözünü Ege kıyılarına dikti" ifadelerini kullanan Alban, "Seçimlerde gideceklerini anlayınca yağma ve talan girişiminde bulunuyorlar. Giderayak para eden ne varsa yağmalıyorlar. Bu yaptıklarının hesabı yargı önünde sorulacak" diye ekledi.

‘AKP İKTİDARI, HALKIN YOKSULLUĞUNA ÇÖZÜM ÜRETECEĞİNE, YANDAŞINA YENİ RANT KAPISI AÇMAKLA MEŞGUL’

Alban, halkın yoksulluk içinde geçim mücadelesi verdiğini, ağır şartlar altında ayakta durmaya çalıştığı günlerde AKP iktidarının ekonomik sorunlara çözüm üreteceğine, yandaşlarına yeni rant kapılara açmakla meşgul olduğunu söyledi.

‘EGE VE AKDENİZ KIYILARI TEHDİT ALTINDA’

CHP'li Alban, Muğla başta olmak üzere Ege ve Akdeniz kıyılarının tehdit altında olduğunu ifade ederek, "Zeytinlik alanların maden şirketlerine açılmasının ardından, Göcek'teki bu ihaleyle birlikte yağma girişimi artıyor. Yargı yoluyla ihalenin iptal edilmesi için girişimde bulunacağız" dedi.

Öne Çıkanlar