Albayrak'ın tez hocası Arıcan'ın dördüncü maaşı ortaya çıktı

Albayrak'ın tez hocası Arıcan'ın dördüncü maaşı ortaya çıktı
Prof.Dr. Erişah Arıcan'ın JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş.'nin de Yönetim Kurulu Başkanı olduğu ortaya çıktı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden damat Berat Albayrak’ın tez hocası olarak bilinen ve Varlık Fonu ile Borsa İstanbul Yönetim Kurullarında yer alan Prof. Dr. Erişah Arıcan'ın bir şirkette daha Yönetim Kurulu Başkanı olduğu öğrenildi.

Varlık Fonu Başkanvekili, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Marmara Üniversitesi’nde akademisyen olarak görev yapan Prof. Dr. Erişah Arıcan, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın tez danışmanı olmasıyla tanınıyor. Albayrak’ın tezini yazan isim de olduğu iddia edilen Arıcan'ın Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) yetkilendirdiği tek derecelendirme kuruluşu JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş.'nin de Yönetim Kurulu Başkanı olduğu ortaya çıktı.

Odatv’de yer alan habere göre, BDDK tarafından 10 Eylül 2020 tarihinde alınan karar gereği riski 500 milyon üstü olan firmalar 30 Haziran2021 tarihine kadar kurumca yetkilendirilmiş derecelendirme kuruluşu tarafından derece notu alması gerekiyor.

Arıcan'ın 2021 yılının Ocak ayı sonunda kurulun yetkilendirdiği tek firma olan JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildiği öğrenildi.

DÖRT MAAŞI VAR

Arıcan’ın, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın yerine getirilen Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu'nun da tez danışmanı olduğu ortaya çıkmıştı. Varlı Fonu Yönetim Kurulu üyesi olan Arıcan, Berat Albayrak’ın istifası ardından ondan boşalan Yönetim Kurulu Başkanvekilliği görevine getirilmişti.

Borsa İstanbul’un da Yönetim Kurulu Başkanı ollan Arıcan, aynı zamanda Marmara Üniversitesi’nde Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü, Bankacılık Anabilim Dalı Başkanlığı ve Yönetim Kuruluğu üyeliği görevini sürdürüyor.

Arıcan’a sadece Borsa İstanbul’daki görevi dolayısıyla aylık 24 bin TL ‘huzur hakkı’ bağlandığı biliniyor.

Öne Çıkanlar