Albayrak kulisi: Üç görev düşünülüyor

Albayrak kulisi: Üç görev düşünülüyor
Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, damat Albayrak için üç görev konuşulduğunu belirtti.

Ankara kulislerinde, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden Berat Albayrak'ın  AKP Genel Başkan Yardımcılığı, Enerji Bakanlığı ya da Dışişleri Bakanlığı'na getirileceğinin konuşulduğu öne sürüldü.

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek bugünkü yazısında, CHP'nin Merkez Bankası'nın kayıp rezervine ilişkin soruları ve AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı Albayrak için ortaya atılan iddiaları dile getirdi.

Zeyrek, Albayrak için Ankara kulislerinde AKP Genel Başkan Yardımcılığı, Enerji Bakanlığı ya da Dışişleri Bakanlığı'nın dile getirildiğini ifade etti.

"CHP son dönemde çok değişik bir strateji izliyor" diyen Zeyrek, "CHP yöneticilerinin kesintisiz bir şekilde eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a yüklenmesi de Erdoğan üzerinde aynı etkiyi yaratıyor. Ailesi konusundaki hassasiyeti bilinen Erdoğan, CHP'lilerin bu salvoları nedeniyle daha da sinirleniyor. Sinirlendikçe de kürsüde hep gerilimli, öfkeli konuşmalar yapıyor" ifadelerini kullandı.

'KONGREDEN SONRA GENEL BAŞKAN YARDIMCISI OLACAK' İDDİASI

Zeyrek, son günlerde Ankara kulislerindeki iddialarını ise şöyle dile getirdi:

"Albayrak AK Parti Olağan Kongresi'nden sonra Genel Başkan Yardımcısı olacak" diye bir söylenti var. Enerji Bakanı ya da Dışişleri Bakanı olma ihtimali de dillendiriliyor.

Bu kulis gerçek çıksın isteyen CHP'liler de "biz Albayrak'ın üstüne gittikçe, Erdoğan çok kızmış olsa dahi Albayrak'a sahip çıkar, yapma dediğimizi yapar" diye düşünüyor ve düşüncelerinde de haklı çıkıyorlar.

Zira Albayrak'ın sadece görevi bırakması dahi ekonomik verilerde gözle görülür bir düzelmenin önünü açmıştı. Albayrak'ın istifası farklı siyasi eğilimleri temsil eden AK Parti kadrolarınca da olumlu karşılanmıştı.

Konuyu AK Parti'lilere de sordum. Çoğu, "CHP böyle devam ederse Sayın Cumhurbaşkanı Sayın Albayrak'ı önemli bir göreve getirebilir" görüşünde."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar