Albayrak: Merkez Bankası faiz indirim sürecine girdi

Albayrak: Merkez Bankası faiz indirim sürecine girdi
Bakan Albayrak, görevdeki bir yılıyla ilgili yaptığı bilgilendirme toplantısında enflasyonda 2019 hedefinin altında kalınacağını, cari fazla verileceğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, görevdeki bir yılıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirim sürecine girdiğini söyleyen Bakan Albayrak, konuya ilişkin olarak, "Yüzde 20-25 faiz ile yatırım olur mu? Türkiye başka iklime giriyor. Bu hafta kamu bankaları başta olmak üzere faiz indirimi göreceğiz" yorumunu yaptı.

Bakan, otomotivde faiz düşüşü ile ilgili olumlu gelişmeler beklendiğini, gerekirse adım atacaklarını bildirdi.

Ekonomide beklenen kötü senaryonun gerçekleşmediğini ve yılın ikinci yarısı ile 2020'nin pozitif olacağını kaydeden Albayrak, haziran ve temmuzda Türkiye'ye ciddi para girişi olduğunu ifade etti.

ENFLASYONDA HEDEFİN ALTINDA KALACAĞIZ

Albayrak, "Enflasyonda 2019 hedefinin altında kalacağımızı net söyleyebilirim. Yedi yıldır ilk kez cari fazla vereceğiz. Bütçe açığı her koşulda yüzde 3'ün altında kalacak" şeklinde konuştu.

Merkez Bankası'nın ihtiyat akçesinin bir kısmının Hazine'ye devrine dair Bakan Albayrak, "Merkez Bankası bilançosundaki bir kalemin yer değişmesinin para basmayla ilgisi yok" yorumunu yaptı.

Albayrak, vergi yapılandırma konusunda adımlar atılabileceğini, vergi reformu çalışmasını sonbahara hazırlamaya çalıştıklarını vurguladı.

Albayrak, vergi indirimlerinin dengelenme sürecinde öncelikleri olduğunu, yılın ikinci yarısında vergi gelirlerinde normalleşme olacağını belirtti.

Bakan, kabine revizyonuna ilişkin bir soruya "Bu konuyu Cumhurbaşkanı'na sormak gerekir" yanıtını verdi.

Albayrak, İstanbul Finans Merkezi'ni 2021 sonuna kadar bitirmek istediklerini de sözlerine ekledi. (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar