Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Fırat: 'Bazı sıkıntılar oluşabilir, dikkat edin' uyarısı geldi

Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Fırat: 'Bazı sıkıntılar oluşabilir, dikkat edin' uyarısı geldi
Sedat Peker'in iddialarının ardından Alevi kurum başkanları konuştu.

Suç örgütü lideri Sedat Peker' sosyal medya hesabından, Mehmet Ağar’ın ekipleri tarafından bir cemevi saldırısı hazırlığı olduğunu yazmasının ardından gözler Alevi kurumlarına çevrildi.

Peker, "Devamlı Alevilik konusuna değinmemin sebebi derin Mehmet’in adamları tarafından geçmişte Gaziosmanpaşa’daki kahve saldırısından çok daha büyük bir eylem yapılıp, ülkede kaos çıkarma planlarını boşa çıkarabilmek içindir. Planları bir cemevine saldırıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Celal Fırat, konuya ilişkin Independent'tan Ali Kemal Erdem'e yaptığı açıklamada, Peker’in paylaşımlarının ardından telefonla arandıklarını belirterek, "Bazı dostlarım beni arayarak 'Senden rica ediyorum Dede. Cemevleri giriş çıkışlarında dikkatli olun' dediler. Bazı sıkıntılar oluşabilir. Dikkat etmemiz gerektiğini bana söylediler" diye konuştu.

Geçmişte zaman zaman uyarılar aldıklarını belirten Fırat, "Ancak bu farklıydı. Uyarıyı yapanların bizimle dostlukları olduğu için dikkate almamız gerektiğini düşündük" dedi.

Öte yandan Fırat, son dönemde kendilerine yapılmış herhangi bir resmi uyarının olmadığını söyledi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez daha önceki tarihlerde saldırı, provokasyon girişimleri olabileceği yönünde uyarılar, ihbarlar almalarına karşın son süreçte böyle bir uyarının gelmediğini söyledi.

Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Remzi Akbulut, 2017 yılında Ümraniye'deki cemevlerinin etrafında keşif yapan şüpheli 2 kişinin kamerayla yakalandığını hatırlatarak, "Zaman zaman güvenlik birimlerince dikkatli olmamız konusunda uyarılar yapılıyordu ancak son zamanda bu yönde bir uyarı gelmedi" dedi.

Öne Çıkanlar