Aleviler, Turgut Öker için 'Adalet nöbeti' tuttu

Aleviler, Turgut Öker için 'Adalet nöbeti' tuttu
Aleviler, hakkında yurt dışına çıkış yasağı olan AABK Onursal Başkanı Turgut Öker’in 18 Haziran’da görülecek duruşması öncesinde Avrupa’nın her yerinde  ‘Adalet nöbeti’ tuttu.

Süheyla KAPLAN 


ARTI GERÇEK - Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK), Avrupa Alevi Kadınlar Birliği (AAKB ) ve Avrupa Alevi Gençler Birliği (AAGB) üyesi Aleviler, hakkında yurt dışına çıkış yasağı olan AABK Onursal Başkanı Turgut Öker’in 18 Haziran’da görülecek duruşması öncesinde Avrupa’nın her yerinde  ‘Adalet nöbeti’ tuttu. 

Öker’in, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı olduğu dönemde yaptığı konuşma ve açıklamalardan dolayı, hakkında açılan birden fazla davasının olduğu ve tüm duruşmalarına katılmasına rağmen, Öker‘e yurt dışına çıkış yasağı konulduğu belirtiliyor.

Öker’in Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği ve örgüt üyeliği iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması 18 Haziran’da Kartal Anadolu Adliyesi’nde görülecek.

Duruşma öncesi davaya dikkat çekmek amacıyla Alevi kuruluşları Avrupa ülkelerinin kentlerinde ‘Adalet nöbeti’ tuttu.

Hamburg'da da Altona ilçesinde toplanan Aleviler Türkiye'de insan hakları ihlallerine dikkat çekti. 

"ÖKER’E AÇILAN DAVALARLA ALEVİLER YARGILANIYOR"

Yapılan konuşmalarda Alevilere yapılan haksızlıklara ve Öker’in duruşmasına dikkat çekilerek löyle denildi: 

"Turgut Öker, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanlığı döneminde yaptığı konuşma ve açıklamalardan dolayı hakkında davalar açılıyor. Alevilerin haklı taleplerini dile getiren, hak ihlallerine karşı mücadele eden onursal başkanımıza yönelik açılan davalar ile Aleviler ve kurumlarımız yargılanıyor."

Öne Çıkanlar