Babacan: Partimizin kuruluş dilekçesini bugün İçişleri Bakanlığı'na veriyoruz

Babacan: Partimizin kuruluş dilekçesini bugün İçişleri Bakanlığı'na veriyoruz
Yeni partinin kuruluş toplantısı çarşamba günü Ankara Bilkent Oteli'nde yapılacak.

AKP’den istifa eden eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, FOX Tv'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına katıldı. Babacan, partisinin resmî kuruluş dilekçesini bugün İçişleri Bakanlığı'na vereceklerini açıkladı. 

Ali Babacan, İsmail Küçükkaya'nın, "Partizin adı adı Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) mi olacak?" şeklindeki sorusuna, "Partinin ismi çarşamba günkü lansman programında teyit edeceğiz. Bu çıkan isim olabilir de, başka bir isim de olabilir" dedi.

Ali Babacan'ın açıklamaları şöyle: 

"Partinin ismini çarşamba günü tanıtım programında teyit edeceğiz. 90 kurucumuzla beraber kamptaydık. Bütün belgeleri ayıt altına aldık bu sabah da İçişleri Bakanlığına resmi heyetimiz dilekçe verecek. 9 Mart 2020. "

"Temel ilkeleri ihya eden, özgürlükleri demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü ihya eden bu evrensel değerler temeline oturmuş kendi vatandaşı için çok daha yaşanabilir Türkiye’yi oluşturmak bugünün ihtiyacı. Bu yönetimle bunu gerçekleştirmek mümkün değil. Bu siyaset tarzıyla bu ülkenin refaha erişmesi mümkün değil. Sen neden iktidar partisini destekliyorsun diye sorduğunda insanlar daha kötüsü olur mu diye verdiğini söylüyor. Korku siyaseti var. Korkular üzerinden beslenen bir siyaset var. Biz Türkiye için refah seviyesi çok daha arttığı, insanların korkmadan geleceğini planladığı bir Türkiye istiyoruz. Bunları yapmazsak Türkiye çok daha kötü günleri görür."

"Çarşamba günü partimizin programını paylaşımda göreceksiniz birinci sayfa basın özgürlüğü. İfade özgürlüğü olmayınca problemleri dile getiremiyorsunuz. Problemlerini tartışmayan bir ülkenin sorunları çözmesi mümkün değil .Sorun var diyeni susturuyorsanız bir şekilde o ülke sorunlarını konuşamıyor emektir. Aynı hastalığını inkar eden bir hasta olarak düşünün. Tedaviyi reddettiği için bir türlü iyileşemiyor. Türkiye'nin şu anki sorunu bu. "

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar