'Ali İsmail Kormaz' film gösterimine katılan aileyi tehdit eden polislere takipsizlik

'Ali İsmail Kormaz' film gösterimine katılan aileyi tehdit eden polislere takipsizlik
Samandağ'da S.O.'nun ailesine yönelik baskı ve tehdite ilişkin 2 polis hakkında yapılan suç duyurusu "takipsizlik"le sonuçlandı. Kararı yapılan itiraz ise reddedildi.

Hatay'ın Samandağ ilçesinde ailesiyle birlikte yaşayan S.O., okuru olduğu Kaldıraç Dergisi tarafından Muğla’nın Datça ilçesinde düzenlenen yaz kampına ve Gezi Direnişi sırasında Eskişehir'de yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz'ın hayatını konu alan belgesel film gösterimine katıldığı için 6 Aralık 2019’da polis tacizine maruz kalmıştı. Polisler, ailenin kapısını çalarak, aileye, "Kızın uçurumun kenarında, her an düşebilir. Bir dahaki sefere kapınızı böyle çalmayız. İçeri girer kızını alırız" sözleriyle tehdit edilmişti. 

SAVCILIK KARARI BAZ ALINDI  

S.O., söz konusu durum üzerine polisler hakkında Samandağ Cumhuriyet Başsavcılığı'na "tehdit" suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. Savcılık, bunun üzerine 2 polis hakkında "tehdit" suçlamasıyla soruşturma açtı. Savcılık, "Müştekinin soyut iddiası dışında şüphelilerin üzerine atılı suçu işlediğine dair bir delil olmadığı" gerekçesiyle 2 polis hakkında "takipsizlik" kararı verdi. 

S.O., söz konusu kararı Hatay Sulh Ceza Hakimliği'ne taşıdı. Hakimlik, İl Emniyet Müdürlüğü'nün "Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Aile Görüşme Formu" doldurulması akabinde 2 polisin herhangi bir durum yaşanmadan ikametten yer aldığını savundu. Hakimlik, savcılığın "takipsizlik" kararına dair gerekçelerini baz alarak, itirazı reddetti. (MA) 

Öne Çıkanlar