Ankara Katliamı'nda hayatını kaybeden Ali Kitapçı mezarı başında anıldı

Ankara Katliamı'nda hayatını kaybeden Ali Kitapçı mezarı başında anıldı
'İnsanlar yaptığı şeyler ile dünyada iz bırakır, hep beraber güçlü olacağız.'

10 Ekim Ankara Katliamı'nda hayatını kaybeden Ali Kitapçı, Karşıyaka'daki mezarı başında anıldıç

Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015'te IŞİD'in canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden 103 yurttaştan Ali Kitapçı, Karşıyaka Mezarlığı’nda bulunan mezarı başında anıldı. Kitapçı’nın eşi Emel Kitapçı ve oğlu Artun Siyah Kitapçı’nın yanı sıra çok sayıda kişi anmaya katıldı. 

"Unutmak yok affetmek yok" pankartının açıldığı anmada konuşan Emel Kitapçı, "Onlar onurlu bir yaşam sürdüler" dedi.

'MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Emel Kitaçı, "Aradan geçen 5 senede özgürlük mücadelesi veren insanların yaşam alanları biraz daha daraltılmaya çalışılıyor. İktidar kendi ömrünü uzatmaya çalışıyor, muhalif olan insanlar ise bulunduğu yerden sözünü söylemeye devam ediyor. 5 yıldır katliamı unutturmamak için her yerde sözümüzü yükselttik. Her yerde özgürlük mücadelesi vermeye devam ettik ve devam ediyoruz. Kaybettiğimiz canlar bizim için yaşamaya devam ediyor. Onlar onurlu bir yaşam sürdüler. Ali Kitapçı ile orada yitirdiğimiz 102 canımız hep yaşamaya devam edecekler. Bu ülkeye özgürlük, barış, kardeşlik egemen oluncaya kadar mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kitapçı’nın oğlu Artun Siyah Kitapçı ise, "5 yıl önce kaybettiğim 103 kişiden biri de babamdı. Üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin onu hatırlamaya devam edeceğiz. İnsanlar yaptığı şeyler ile dünyada iz bırakır, hep beraber güçlü olacağız" dedi.

Kitapçı’nın yoldaşlarından Şamil Parlak da mezar başında yaptığı konuşmada, "5 yıl önce tren garında Ali'yi uğurlarken Emel, bizi bir kez öldürürler ama bin kez doğururlar demişti. Bin kez doğmak, anarşistlerin boyun borcudur. Bizim 5 yıldır ödemeye çalıştığımız borç bin kez doğmak borcudur. Hepimizin bu borcu ödemek için mücadeleyi sürdürmesi gerekiyor. Devrimci anarşizm mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz. Ali'nin anısını, Ali'nin kavgasını yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.

Öne Çıkanlar