Ali Koç'tan İmamoğlu'na tepki

Ali Koç'tan İmamoğlu'na tepki
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Divan Kurulu'nda yaptığı konuşmada İmamoğlu için 'Umarım hangi şehrin belediye başkanı olduğunu hatırlatma günleri gelmez' dedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Trabzonlu bazı insanların enteresan özellikleri var. Milli Takım stadımıza maç yapmaya gelir, hocası bordo mavi kravat takar. Şehrin belediye başkanı gelir, bordo mavi kravat takar. Bir de utanmadan bize hakaret edilen kitap hediye ediliyor. Umarım Fenerbahçeliler, Ekrem İmamoğlu'na hangi şehrin belediye başkanı olduğunu hatırlatma günleri gelmez" dedi.

Ali Koç'un konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Vefa Küçük'e buradan teşekkür etmek istiyorum. Taraftarken bile çok büyük hizmetler yaptı. Seçimde katkısı geçen 4 aday için de ayrıca teşekkür ederim. Dün bir basın toplantısı yaptık. Belki de geç kaldık. Pankarta öfkeliyiz. Bunun sebepleri var.

'ZALİM DEĞİLİZ AMA ZULME DE SESSİZ KALMAYIZ'

Kelimeler zaman zaman boğazımda düğümlendi. Doğru bildiğim konuda her zaman açık yüreklilikle konuştuğumu söylüyorum. Bunun da bildiğinizi umuyorum. Devletle o kadar işimiz var ki, konuşmakla bitmez. Biz zalim insanlar değiliz ama zulme de sessiz kalamayız!

'SİYASETE GİRMEYİZ'

Fenerbahçe'yi kimse bölemez. Fenerbahçe'yi ancak biz bölebiliriz. Özellikle taraftar nezdinde bir bölünme yaşıyoruz. Devletimizi gözüne kestirmiş terör örgütüyle nasıl mücadele edebileceğimizi tüm dünya biliyor. Siyasete girmeyiz. Fenerbahçe her zaman siyasetin üzerindedir. İktidar kim olursa olsun...

'FETÖ KUMPASI, NEFRET TOHUMLARINI TOPLUMUMUZA'

Biz siyasete karıştırılmaya çalışılıyoruz. Benim dün kullandığım laflar kesinlikle herhangi bir partiye ve iktidara değildi. Bu olay Türkiye'ye zarar veriyor. FETÖ kumpası, nefret tohumlarını ekti toplumumuza. Herkes karşı karşıya geldi. Biz Türkiye Cumhurbaşkanına en büyük siper olmuş camiayız. Kimse yokken sokaktaydık. Bunu sayın Cumhurbaşkanımız takdir ediyor. Devletin sorumlu kesimleri, onlar da aynı şekilde takdir ediyor. Pek çok takım taraftarı da öyle..."

ÜYELERDEN ERGİN TURAN İLE ESKİ DİVAN BAŞKANI VEFA KÜÇÜK ARASINDA 'HAKARETLEŞME'

Yüksek divan kurulu üyelerinden Engin Turan'ın, konuşması sırasında eski divan kurulu başkanı Vefa Küçük'e yönelik bazı sözler söylemesi, kurulu izleyenler arasında tepkiye neden oldu.

Turan, tepkilere neden olan konuşmasında, 1998 yılı seçimlerinde Vefa Küçük aday olduğu zaman, sevdiği dayısının bir arkadaşı, ortağı olmasına rağmen ona oy vermediğini Aziz Yıldırım'a oy verdiğini belirterek, "En son yapılan yüksek divan kurulu seçiminde çıkan 3 adaydan kime oy vereceğimi bilemiyordum. Vefa Küçük hariç tabii. Uğur bey aday olduğunda çok sevindim ve oyumu kendisine verdim. Ki bu arada da saygıdeğer Ferruh Manav'ı da rahmetle anıyorum. Vefa Küçük'ün, ona yaptığı yüksek divan kurulundaki uygulamalarını da şiddetle reddediyorum. Çünkü konuşturmamıştı. Ve hangi ruh haliyle burada oturduğuna şaşırıyorum. Ki size (Uğur Dündar) söylediği ağır hakaretlere rağmen."

Bu sözler üzerine tepki alan Turan, "Hayır, konuşurum mahkemeye verirsin beyefendi, Ferruh Manav'a rahmet bile dilememiştir, burada konuşan kızı anlattı" dedi.  

UĞUR DÜNDAR ARAYA GİRDİ

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar da araya girerek, "Çok özür diliyorum burada kesmek zorunda kalacağım. Belli bir adap ölçüsü, nezaket içerisinde her türlü eleştiri yapılabilir ama etik değerlere saygılı olmak ve bu kulübe uzun süre hizmet etmiş olan değerli bir yüksek divan kurulu başkanına burada, kameraların önünde hakaret edilmesine ben asla izin vermem" şeklinde konuştu.

BAŞKAN KOÇ DA TURAN'IN KÜRSÜDEN İNMESİNİ İSTEDİ

Dündar'a dönerek, "Fenerbahçe Kulübü kabadayıların yeri değildir" diye bağıran Turan'a cevap veren Dündar, "Mikrofonu kapattırdık. Konuşmayı kesiyorum" dedi. Daha sonra Turan'ın yanına geçti ve kürsüden inmesini rica etti. Tepkilerin artması üzerine kürsüye gelen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç da, Engin Turan'dan kürsüden inmesini rica etti.

Tepkilerinden ardından konuşması yarıda kesilerek kürsüden indirilen ve salondan çıkarılan Engin Turan ile bazı izleyiciler arasında arbede yaşandı. Üzerine yürünen Turan, güvenlik görevlileri tarafından terasa çıkarıldı. 

Arbedenin ardından tekrar konuşan Uğur Dündar,  "Seçim sürecinde bazı kırıcı sözler telaffuz edilebilir. Bunun helalleşmesini biz yaptık, kendi aramızda değerlendirdik. Hiçbir sorun yoktur. Ben bir kez daha sayın Vefa Küçük'e bu kulübe yaptığı bütün hizmetleri adına gönül dolusu teşekkürlerimi sunuyorum. Biz bir bütün olacağız arkadaşlar" ifadelerini kullandı.

Toplantıda sataşma üzerine söz alan Vefa Küçük ise, 9 Nisan'da bir seçim yarışı yaptıklarını belirterek, "8 sene şerefle taşıdığım yüksek divan kurulu başkanlığını, 9 Nisan'da sizlerin oylarıyla Uğur Dündar ve arkadaşları kazandı. Divan kurulunu 2 sene Uğur Dündar ve arkadaşları yönetecek. Ben aday olarak buna saygı duydum. O günde seçim sonucunda kendisini kürsüde tebrik ettim ve sizlere teşekkür ettim. Benim bu kulübe yaptığım hizmetleri tamamını bazıları inkar etse de Allah biliyor" dedi.

KÜÇÜK'ÜN TURAN'A YÖNELİK 'ŞEREFSİZ' SÖZLERİNE TEPKİ

Küçük, sözlerine şöyle devam etti:

"Burada kimse 8 sene bu görevi yapmış, 32 yıllı kulüp üyesi olan ve kulüpte çeşitli dönemlerde yönetim kurulu üyeliği yapmış Vefa Küçük'e dil uzatamaz. Dün kulüp başkanımızın ve bugün divan başkanımızın yaptığı birlik ve beraberlik içinde olmamızı gereken ortamı provoke eden, birliğimize gölge düşüren, kulübe hizmet etmiş bizler gibi insanlara leke sürmeye yeltenen o şahsın konuşmasını yok sayıyorum. Birileri çıkıp burada herkesin huzurunda birlik beraberliğimize kasteder şekilde, görev yapmış bir kişiyi, yani beni tenkit ederse, sizlerin tepkisiyle, sizlerin alkışlı protestosuyla karşılaşıp bu salondan kaça kaça gider ve gitti. Bugünün muhabbetine ve önemine, 28 kupamızın nasıl Türk kamuoyunda kabul göreceği birlik beraberliğini sergilerken, ne olduğu belirsiz birinin çıkıp benim şahsımı hedef alan, kulübümüzü bölen beyanlarını kabul etmiyorum."

Öte yandan Vefa Küçük'ün, konuşmasında Engin Turan'a yönelik "şerefsiz" ifadesini kullanması da, izleyicilerden tepki gördü. Uğur Dündar, Küçük'ten o ifadeyi geri alması yönünde telkinde bulundu. Küçük de Dündar'ın uyarısını dikkate aldığını belirterek, o ifadesini geri aldığını söyledi. (DHA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar