Ali Mahir Başarır: Demirören’in hesap dökümlerine ulaştım

Ali Mahir Başarır: Demirören’in hesap dökümlerine ulaştım
Yıldırım Demirören’in avukatının kendisini defalarca arayıp belge sorduğunu açıklayan Başarır, 'yüksek kurdan dolar satıp, düşük kurdan alma'yla ilgili somut delillerim var dedi.

+GERÇEK- CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Artı Gerçek TV’nin YouTube kanalında yayınlanan "Canan Kaya ile Ya Sorulmasaydı?" programına konuk oldu.

Başarır, 20 Aralık’ta 5 şirketle birlikte yüksek kurdan dolar bozdurduğunu iddia ettiği Demirören Grubu’yla ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve "Şirketin hesap dökümlerine ulaştım" dedi.

Başarır’ın açıklamalarının satır başları şöyle:

'DEMİRÖREN’İN HESAP DÖKÜMLERİNE ULAŞTIM'

"Demirören’in Ziraat Bankası’na ödemediği borcu 750 milyon dolar. 20 Aralık’ta akşam saatlerinde 440 milyon dolar bozdurduğunda, 7 buçuk milyar alıyor. İki gün sonra dolar 10,30’a düştüğünde gidip bu parayla dolar aldığı zaman 750 milyon doları oldu. Yani Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının 310 milyon dolar zararı var. Bunları 22-23 Aralık tarihinde örnek olarak anlatmıştım. Ardından bazı bilgiler ulaşmaya başladı. Beş şirketten bazılarının da o gün yüksek miktarda döviz bozdurup daha sonra döviz aldığı, hatta bir tanesinin kur garantili mevduata para yatırdığını söyledim. Demirören Grubu’na ait tüm hesapların acilen incelenmesi gerektiğine dikkat çektim. Bugün bir banka müfettişi ya da bir vergi denetmeni, o şirketin sicil numarasını girerek tüm hesap dökümüne, işlem hareketlerine ulaşabilir. Ben bu vesileyle Demirören’e ait bazı bilgileri aldım.

'YILDIRIM DEMİRÖREN’İN AVUKATI BENİ ARAYIPELİMDE BELGE OLUP OLMADIĞINI SORDU'

Demirören’in yaptığı basın açıklamasına gerekli cevabı verdikten sonra bir telefon numarası ısrarla beni aradı. Telefonu açtığımda karşımdaki kişi Demirören Grubu’nun avukatı olduğunu söyledi ve "Size dava açacağız ama elinizde gerçekten somut bir belge var mı" diye sordu. ‘Kendinden eminsen bunu bana niye soruyorsun, davanı aç, bu seni ilgilendirmez’ dedim. Ülkenin geldiği noktayı gömeniz açısından bunları söylüyorum. Bugün hakkımda bir dava açıldığı ve savcılığa verildiğim söyleniyor. Bu çok güzel bir gelişme. Çünkü ben savcılığa 20’ye yakın talepte bulunacağım. Mesela Ziraat Bankası’ndan alınan 750 milyon dolara ne oldu diye soracağım. Ya da şirketin bütün defterlerini, döviz ve kasa kayıtlarını incelemerini isteyeceğim. Aynı şekilde bu 5 şirket de araştırılsın diyeceğim. Bu 5’li müteahhitle ilgili de aynı kaynaktan duyumlarım var ama gözümle görmediğim için isimlerini vermiyorum."

Başarır, son dönemde muhalafete yöneltilen eleştirilere ise şu sözlerle yanıt verdi:

‘SİNE-İ MİLLETE DÖNÜN, İSTİFA EDİN’ DİYORLAR. SEÇİM NASIL OLACAK O ZAMAN?'

"Bize "Niye istifa etmiyorsunuz" diyorlar. Beni bu sistemin aksaklıkları üzüyor ama umutsuzluğa itmiyor. Çünkü bu sistemin düzeltilebileceğine inanıyorum. Beni bu iktidarın yaptıkları da üzmüyor. Bunları 19 yıldır görüyor ve yaşıyorum çünkü. Türkiye bugün bu durumdaysa, bu iktidar yüzünden. Ama bazı değer verdiğim ya da kendisini daha muhalif olarak gören arkadaşlarımızın yorumları beni çok üzüyor. "Sine-i millete dönün, ne işiniz var mecliste" diyorlar. Peki 135 milletvekili istifa etti diyelim, seçim oluyor mu? Yani istifanın ardından seçim sonucu mu çıkıyor? Anayasada böyle bir şey yok ki. Bir şeyi söylerken Anayasal boyutuna bakmamız lazım."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar