Aliyev'den İran'a: Asılsız suçlamalar cevapsız kalmayacak

Aliyev'den İran'a: Asılsız suçlamalar cevapsız kalmayacak
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İran'ın "Azerbaycan İsrail'i bölgeye getirdi" yönündeki iddialarına yönelik, 'Bize karşı yapılan asılsız suçlamalar cevapsız kalmayacak' dedi.

Aliyev, ziyaret ettiği Cebrayıl'da şehir halkından bazı vatandaşlarla bir araya geldi.

İHA'nın aktardığına göre, Aliyev, son dönemlerde İran'la yaşadıkları gerginliklere yönelik şu ifadeleri kullandı:

'İDDİALARI REDDEDİYORUZ'

"Biz iyi niyet sergiliyoruz. Fakat bu kendimize yönelik asılsız suçlamaları kabul edeceğimiz anlamına gelmez. Bunu burada, Cebrayıl'da, Aras nehrinin kıyısında, Azerbaycan halkına ve tüm dünyaya söylüyorum. Bize karşı yapılan asılsız suçlamalar cevapsız kalmayacak. Bu iddiaları reddediyor ve kanıt talep ediyoruz. Bazı İranlı taşralı mollaların son dönemde Azerbaycan'a yönelik iftiralarını umursamadık. Fakat sonra ne yazık ki yetkililer bize karşı mesnetsiz suçlamalarda bulunmaya başladılar. Güya Azerbaycan İsrail'i bu bölgelere getirmiş. Gözlerini açıp görsünler. İsrail'i burada nerede gördüler. Burada tek bir kişi bile yaşamıyor. Burada bina yok. Kanıt var mı. Yok. Kanıt yoksa herkes söylediklerinden sorumlu tutulmalıdır. Kimsenin bize karşı mesnetsiz iftiralar üretmesine izin veremeyiz."
"Komşularımızla ve diğer tüm ülkelerle bağımsız politika ile ilişkiler kuruyoruz"

'SUÇLAMALAR İSPATLANMALIDIR'

"Komşularımızla ve diğer tüm ülkelerle bağımsız politika ile ilişkiler kuruyoruz. Hiç kimse iç işlerimize karışmasın. Hangi ülke ile hangi düzeyde ilişki kurmamız bizim kendi işimiz. Sonuçta Ermenistan ile yakın dostane ilişkileri olan ülkelere bir şey demiyoruz. Bakın Ermenistan'ın kaç destekçisi var. İkinci Karabağ Savaşı bunu gösterdi ve bugün Ermenistan'ı kaç ülkenin desteklediğini görebilirsiniz. Bu ülkelerle düşman mı olalım. Hayır. Bu ülkelerin egemenlik hakkını kabul ediyoruz. Evet, özellikle yakın komşu ülkeler Ermenistan'la ilişkilerde aktif olduğunda iç dünyamızda bundan rahatsız olabiliriz, bundan acı duya biliriz fakat bunu asla dile getirmeyiz. Bir kez daha söylemek istiyorum ki, bize yönelik suçlamalar resmen ispatlanmalıdır. Gelip bulsunlar bakalım bu bölgede yabancı vatandaş var mı?" 

Öne Çıkanlar