Alman sirki gösterilerinde canlı hayvan yerine hologram kullanıyor

Alman sirki gösterilerinde canlı hayvan yerine hologram kullanıyor
Performans grubu Roncalli Sirki ilk defa bir şovda canlı hayvan yerine hollgram hayvanlar kullandı.

ARTI GERÇEK- Sirklerde son yıllarda hayvanların yoğun stres altında olmalarından dolayı eğiticilere hatta çocuk izleycilere saldırması gibi kötü olaylar yaşandı. Şimdi bu gibi saldırılara engel olmak ve hayvanların kullanılmasını engellemek için hollografik hayvan kullanımını tercih eden sirkler doğuyor. 

Bu fikir Alman performans grubu Circus Roncalli'ye ait. Roncalli doksanlı yıllarda sirkte hayvanların şovlarda kullanılmasını reddettmişti. 2018'den itibaren de hiçbir hayvan kullnmayacağını açıkladı. Şimdi hollografik hayvan kullanımı şovunu geliştirerek sirk eğlence dünyasına yeni teknolojik bir boyut kattı.
 


Hollografik hayvan şovu fikri 'mükemmel' olarak yorumlandı ve 'hayvanların uğradığı zulme de harika bir karşı çıkış' olarak değerlendirildi.

Roncalli Sirki'nin medya direktörü Markus Strobl, Almanya televizyon kanalı RP Online'a yaptığı açıklamada "Roncalli Sirki'nin odak noktası şiirsel, akrobatik numaralardır" dedi.

32 metre genişliğinde ve beş metre yüksekliğinde, projeksiyonda izleyicinin gerçekten bir şey kaçırması pek mümkün değil. 500.000 euronun üzerinde bir yatırım olan bu gösterinin 600.000'den fazla ziyaretçisi var. Bilet fiyatları da 29 ila 70 euro arasında belirlenmiş.

Uluslararası Hayvan Savunucuları Başkanı, "bu, hem herkesin zevk alabileceği hem de zeki, canlı varlıkların eğlence nesnesi olarak kullanılmadığı bir performans olarak geleceğin sirkidir" diyor. 

Öne Çıkanlar