İki Alman vatandaşı daha gözaltında

İki Alman vatandaşı daha gözaltında
Antalya'da iki hafta önce gözaltına alınıp serbest bırakılan çiftin ardından Alman vatandaşı bir çift daha İstanbul'da gözaltına alındı.

GÜNCEL- Almanya Dışişleri Bakanlığı, hafta sonunda Türkiye’de iki Alman vatandaşının daha gözaltına alındığını açıkladı. Spiegel Online'da yer alan habere göre çift İstanbul'da havalalnında göz altına alındı. Bu kişilerden biri bırakılırken, diğerinin hâlâ gözaltında tutulduğu belirtildi. Serbest bırakılan kişiye seyahat yasağı getirildi.

Açıklamayı Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Martin Schäfer yaptı. Schäfer, Alman vatandaşlarını Türkiye'deki tutuklanma ihtimali konusunda uyardı: "Türkiye'ye girmek isteyen herkesin başına gelebilir. Bu karşı karşıya olduğumuz üzücü bir gerçektir. Türkiye için Federal Hükümet tarafından resmi bir seyahat uyarısı şimdi söz konusu değil. Seyahat uyarılarını siyasi olarak kötüye kullanılmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

İki hafta önce Antalya havalimanında Türk kökenli bir Alman çift göz altına alınmıştı. İkili, Temmuz 2016'daki darbe girişiminden sorumlu tuttuğu Gülen hareketiyle bağlantılı olarak suçlanmış sonra serbest bırakılmıştı. 

Öne Çıkanlar