Alman vatandaşını seçmen yapmışlar: Wuppertal nere Hınıs nere?

Alman vatandaşını seçmen yapmışlar: Wuppertal nere Hınıs nere?
‘Hırsızlığın bu kadarına da pes. Alman’dan seçmen yaratıp, belediye seçimlerinde oy kullandıracaklar. Alman makamları buna cevap vermeli.’

Seçim iki gün kalırken, yurt genelinde gelen haberler sandık güvenliğine ilişkin endişeleri arttırıyor.

Birgün’den Erk Acarer’in haberine göre "hayali seçmen" skandallardan biri de Erzurum’un Hınıs ilçesinde yaşandı.

WUPPERTAL NERE HINIS NERE

Aileleri yıllar önce Almanya’ya göç eden ve Türkiye ile ilişkisi bulunmayan Alman vatandaşlarının Erzurum’daki seçmen kütüğünde isimleri bulundu. Özgür Erdemir (19) ve Ferdi Erdemir (22) isimli şahıslar Erzurum Hınıs’taki seçmen kütüğüne kaydedildi. Almanya’nın Kuzey Ren-Westfalya eyaletindeki Wuppertal şehrinde ikamet eden kardeşler, Türkiye vatandaşı olmadıkları gibi daha önce Türkiye’de hiç bulunmadıkları ortaya çıktı.

ALMANYA DA CEVAP VERMELİ

Olay hakkında bilgi veren gençlerin dayısı Ozan Şerif, "Yeğenlerimiz Almanya’da doğdular. İsimleri Türkiye’de kütükte kayıtlı çıktı. Bu sahtekarlığa Erzurum Hınıs’ta müdahale etmek lazım. Yoksa birileri onların yerine istedikleri parti ve adaylarına oy verecek" dedi.

Fişleme şüphesi taşıdıklarını belirten Şerif, "Bir Alman nasıl Türk seçmeni olabilir? Bu soruya Alman makamları da cevap vermelidir" diye konuştu.

‘30’UN ÜZERİNDE KİŞİ VAR’ İDDİASI

Şerif, "Hınıs’ta bağlarımız var. Burada kalabalık bir aileyiz. Sadece bu iki kişi değil 30’un üzerinde şahsın seçmen kütüğüne yazıldığını düşünüyoruz" ifadelerine yer verirken başka bir konuya da dikkat çekti: "Hırsızlığın bu kadarına da pes. Alman’dan seçmen yaratıp, belediye seçimlerinde oy kullandıracaklar." (POLİTİKA SERVİSİ)

Öne Çıkanlar