Alman Yeşiller Partisi’nden Türkiye yangınlarına yardım çağrısı

Alman Yeşiller Partisi’nden Türkiye yangınlarına yardım çağrısı
'Doğal afetlerde sadece Avrupa Birliği üyesi ülkelere yardım söz konusu olamaz. Yunanistan, İtalya veya Türkiye; Hangi ülke afetle karşı karşıya ise acilen dayanışma göstermeliyiz.'

Alman Yeşiller Partisi Dış Politikalar Sözcüsü Omid Nouripour günlerdir orman yangınlarıyla uğraşan ve yangına karşı mücadelede uzun süre başarısız kalan Türkiye’ye yardım gönderilmesini istedi.

Türkiye’nin her türlü yardıma ihtiyacı olduğunu söyleyen Nouripour, iki ülke arasındaki mevcut siyasi anlaşmazlıkların yardıma engel olmayacağını söyledi. Federal Meclis Yeşiller Milletvekili, Alman haber ajansı dpa’ya verdiği demeçte şunları söyledi:

"Doğal afetlerde sadece Avrupa Birliği üyesi ülkelere yardım söz konusu olamaz. Yunanistan, İtalya veya Türkiye; Hangi ülke afetle karşı karşıya ise acilen dayanışma göstermeliyiz."

Orman yangınlarıyla mücadeleye çalışan komşu Yunanistan’a Almanya’dan yardım ekibi gideceği açıklandı. Evia Adası sakinleri etkisini sürdüren yangın nedeniyle tahliye edilirken halen bölgede 263 Yunan, 200 de Ukraynalı ve Romen itfaiyecinin destek amaçlı görevi yapıyor. Adada 66 araç, yedi yangın söndürme uçağı ve helikopteri de çalışmalara destek veriyor.

Almanya Federal İçişleri Bakanlığı, dünyangınlarla mücadeleye destek tehlikeli hal alan yangınlarla mücadeleye destek amacıyla ülkeye Almanya'dan ekipler gönderileceğini duyurdu. Federal sisteme sahip olan Almanya'da Hessen ve Kuzey Ren-Vestfalya eyaletlerinin itfaiyeleri ile ulusal ve uluslararası afetlerde yardım faaliyetleri yürüten Alman Teknik Yardım Kurumu'nun (THW) Yunanistan'a gitmek üzere yardım ekipleri hazırladığı açıklandı.

Öne Çıkanlar