Almanlar Türkiye'ye ekonomik yaptırım istiyor

Almanlar Türkiye'ye ekonomik yaptırım istiyor
Yapılan bir kamuoyu araştırmasının sonucuna göre Almanların yüzde 77'si Türkiye'ye karşı ekonomik yaptırım istiyor.

DÜNYA-Alman kamu televizyonu ARD tarafından yaptırılan "Almanya'da Trend'' (Deutschlandtrend) adlı araştırma Almanların Türkiye politikasına bakışına yönelik çarpıcı sonuçlar ortaya koydu.

Infratest şirketi tarafından 1003 kişi ile görüşülerek yapılan araştırmaya göre Almanların yüzde 77'si Türkiye'ye ekonomik yaptırım uygulanmasından yana olduğunu ifade etti.

DW Türkçe'de yer alan habere göre, ankete katılanların yüzde 88'i de Türk hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı Alman hükümetinin daha kararlı adımlar atması gerektiği görüşünde olduğunu dile getirdi. Katılımcıların yalnızca yüzde 9'u bu fikre karşı çıktı. Öte yandan katılımcıların yüzde 80'i Başbakan Angela Merkel'in prensipte Türkiye'ye karşı diyalog yollarını kapatmamasını doğru bulduğunu ifade etti.

YÜZDE 84 AB ÜYELİĞİNE KARŞI

Anket sonuçlarına göre Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğinden yana olanların sayısı da düşüyor. Ankete katılan Almanların yüzde 84'ü Türkiye'nin Birliğe alınmaması gerektiğini savundu.

Ağustos 2016'da yapılan kamuoyu araştırmada ise Almanların yüzde 80'i Türkiye'nin AB üyeliğine temelde karşı olduğunu söylemiş, yüzde 15'lik bir oran da Türkiye'nin üyeliğine uzun vadede olumlu baktığını dile getirmişti.

Öne Çıkanlar