Almanya'da bir özel klinik Rus ve Belarusluları tedavi etmeyeceğini açıkladı

Almanya'da bir özel klinik Rus ve Belarusluları tedavi etmeyeceğini açıkladı
Almanya'nın Münih kentindeki Iatros Kliniği Ukrayna ile dayanışmak için özel olan hastenelerinde artık Rusları ve Belarusluları tedavi etmeyeceklerini açıkladı.

Almanya'da Iatros adlı özel bir hastanenin, Rus ve Belarusluları hasta olarak kabul etmeme kararı aldığı ortaya çıktı. Alman medyasında yer alan haberlere göre, Münih'teki Iatros Kliniği, çalışanlarına gönderdiği bir yazıda, Rus ve Belarusluların hasta olarak kabul edilmeyeceğini duyurdu. Yazıda, Rus ve Belaruslu vatandaşların planlanan ameliyatları varsa ertelenmesi istendi.

Rus ordusunun Belarus hükümetinin yardımıyla Ukrayna'yı işgalinin şiddetle kınandığı belirtilen yazıda, "Rusya özgürlüğümüzü ve demokrasimizi tehdit ediyor. Bu nedenle, şu andan itibaren ve bir sonraki duyuruya kadar hiçbir Rusya ve Belarus vatandaşı tarafımızdan tedavi edilmeyecektir" ifadeleri kullanıldı.

KARARA SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Yazının sosyal medyaya düşmesinin ardından klinik, çok sayı kişi tarafından eleştirildi.

Hastane yoğun eleştiriler karşısında özür diledi ancak söz konusu vatandaşların hasta olarak kabul edip etmeyeceğine ilişkin açıklama yapılmadı. Hastane yönetimi sorulara cevap vermemeyi tercih etti.

"NİYETİMİZ UKRAYNA'YI DESTEKLEMEKTİ"

Klinik Salı günü yayınlaığı açıklamayla ilgili başka bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Niyetimiz Ukrayna halkıyla dayanışma göstermek ve diğer şirketlerin yaptığı gibi Rusya ile ticari bağları koparmaktı. Bir destek gösterisi göndermekti." denildi.

Ayrıca: "Yazımızın içeriği birçok kişi tarafından haklı olarak eleştirildi. Bu eleştiriyi tamamen kabul ediyoruz. Hastalara kökenleri nedeniyle ayrımcılık yapmak veya hastaları dışlamak bizden çok uzak. Bu izlenimi verdiğimiz için özür dileriz" ifadesi yer aldı.

Ancak yapılan yeni açıklamada da, Iatros Clinic'in artık tekrar Rusları kabul edip etmeyeceği netlik kazanmadı. Ancak şimdi, Ukrayna'daki görevlerini desteklemek için "Sınır Tanımayan Doktorlara" 10 bin euro bağış yapacaklarını duyurdular. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar