'Almanya'da hastanelerde yatanların çoğu Türkiyeli, 50 TL'ye negatif test sonucu alıp uçağa biniyorlar'

'Almanya'da hastanelerde yatanların çoğu Türkiyeli, 50 TL'ye negatif test sonucu alıp uçağa biniyorlar'
Tedbirleri artıran Almanya'ya gidebilmek için fazla para verip sahte sonuç alan Türkiyelilerin olduğu öne sürüldü.

Almanya Başbakanı Angela Merkel dün Coronavirus salgınına karşı alınacak yeni önlemleri duyururken, Almanya’ya uçabilmek için 50 TL’ye negatif test sonucu veren bir çete olduğu öne sürüldü.

Tedbirleri genişleten Almanya'da, hastanelerde yatanların çoğunun Türkiyeli veya Türkiye kökenli olduğu ortaya çıktı.

Almanya yoğun tedbirleri açıklarken, Türkiye'ye tatile gidip gelen, düğünlerine katılan ya da Türkiyelilere ait mekanlarda hiçbir mesafe olmadan oturan Türkiyelilerde Coronavirus oranlarının oldukça yüksek olduğu belirtildi. Giessen Üniversite Kliniği'nde yatan 18 Coronavirus hastasından 15'i Türkiyeli veya Türkiye kökenli. Diğer bir çok hastanede de Türkiye kökenli "yatan hasta" sayısı oldukça yüksek.

İSTANBUL'DA NEGATİF TEST SONUCU VEREN ÇETE İDDİASI

İstanbul'da "test yaptırmadan negatif sonuç raporu veren" bir çete türediği iddia edildi. İddiaya göre birçok kişi, normal ücretin 50 TL fazlasını vererek, bu testi aldığını, test yaptırmadan negatif sonuçlu raporla uçağa bindiği öne sürüldü.

Sözcü’den Ali Gülen’e konuşan A.K. ve A.T. isimli kişiler, "Arkadaşlarımız aracılığıyla bize ulaştılar. Acilen test sonucu verdiklerini söylediler. Test yaptırmadan kendileri sonuç almış. Bize de teklif ettiler ancak kabul etmedik" ifadesini kullandı.

Daha önce de, negatif sonuçlu testle Almanya'ya gelen yaklaşık 1500 Türk’te de, Almanya'daki testler sonucunda Coronavirus çıkmıştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar