Almanya'da ırkçı saldırıya karşı 10 bin kişi yürüdü

Almanya'da ırkçı saldırıya karşı 10 bin kişi yürüdü
Almanya'nın Hanau kentinde, aralarında Türkiye vatandaşlarının da bulunduğu 9 kişinin ölümüne yol açan ırkçı saldırı kitlesel bir yürüyüşle protesto edildi.

Almanya’nın Hessen eyaletine bağlı Hanau kentinde, 5'i Türkiyeli 9 kişinin hayatını kaybettiği ırkçı saldırıyı protesto etmek için 10 bin kişi sokağa çıktı.

Hanau'nun Kurt-Schumacher Meydanı'nda, binlerce kişi ellerinde irkçılığı ve saldırıları lanetleyen dövizlerle kent merkezindeki Marktplatz'a yürüdü.

YÜRÜYÜŞE AVRUPA'NIN BİR ÇOK ÜLKESİNDE DE KATILIM OLDU

Irkçı saldırıda ölenlerin yakınlarının yanı sıra yürüyüşe, Hanau ile Almanya'nın diğer kentlerinden, Avrupa'nın farklı ülkelerinden ve Türkiye'den de katılım oldu. Yürüyüşe CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere de katıldı.

BELEDİYE BAŞKANI 'BİRLİK' MESAJI VERDİ

Hanau Büyükşehir Belediye Başkanı Claus Kaminsky'nin yaptığı konuşmada, yaşanan olaydan duyduğu derin üzüntüyü dile getiren Kaminsky, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın da yaptığı konuşmada "Yeterli tedbirlerin yerinde ve zamanında alınması halinde, Almanya'nın bu sınavların üstesinden gelebileceğini" söyledi. (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar