Almanya’da makinistler yeniden greve gidiyor

Almanya’da makinistler yeniden greve gidiyor
Makinistler Sendikası, Alman Demiryolları ile yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması nedeniyle ülke genelinde ikinci kez grev kararı aldı.

Alman Makinistler Sendikası (GDL) Başkanı Claus Weselsky, Berlin'de yaptığı açıklamada, Alman Demiryolları’nın (Deutsche Bahn) yük trenlerindeki makinistlerinin iş bırakma eyleminin yarın Almanya saati ile 17.00’de, yolcu trenlerinde de 23 Ağustos Pazartesi günü saat 02.00’de başlayacağını duyurdu.

Weselsky, grevin 25 Ağustos saat 02.00'de sona ereceğini belirtti.

İşverenin toplu sözleşme görüşmelerinde bir yumuşama göstermemesi nedeiyle GDL’nin yeniden iş bırakma eylemine gittiğini anlatan Weselsky, çalışanların Deutsche Bahn (DB) yönetimine öfkeli olduklarını aktararak, "Daha fazla ücret ve emeklilik ücretlerinin korunması için grev yapıyorlar" şeklinde konuştu.

DB şirketinin insan kaynaklarından sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Martin Seiler, GDL’nin ilan ettiği ikinci iş bırakma eyleminin tamamen gereksiz olduğunu belirterek, daha önce 10-13 Ağustos tarihlerinde grev yapan GDL yönetiminin müzakere masasına dönme cesareti bulamadığını kaydetti.

DB, toplu sözleşme görüşmelerinde GDL üyelerine gelecek yıl için yüzde 1,5 ve Mart 2023’te ise yüzde 1,7 zam teklif etmişti.

Ancak sendika, bunu yeterli bulmayarak, makinistlerin ücretlerine 28 aylık toplu iş sözleşmesi dönemi için yüzde 3,2 zam ve 600 avro Covid-19 primi ödenmesini talep ediyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar