Almanya'da sağ radikal aşı karşıtları, Saksonya eyaleti Başbakanı Kretschmer'e suikast planlamış

Almanya'da sağ radikal aşı karşıtları, Saksonya eyaleti Başbakanı Kretschmer'e suikast planlamış
Sağ radikal aşı karşıtlarının, Saksonya eyaleti Başbakanı Michael Kretschmer'i öldürmeyi planladığı ortaya çıktı. Bazı üyelerin polis tarafından önceden biliniyor olduğu ifade edildi.

14.12.2021 Salı günü, radikal aşı karşıtı muhaliflerin Saksonya Başbakanı'nı öldürme planları ortaya çıktı. Konuyla ilgili soruşturmayı Saksonya Eyalet Kriminal Dairesi sürdürüyor. Yapılan araştırmalar, radikal grubun ele başının ve birkaç üyenin geçmişte Dresden'de yasadışı gösterilere katıldığını gösteriyor.

Polisten yapılan açıklamada, şüpheli sosyal medya yazışmaları nedeniyle Dresden kentinde bir dizi noktaya baskın düzenlendiği ve bu baskınlarda suikast şüphesinin doğrulandığı belirtildi.

Alman devlet televizyonu ARD'de dün yayımlanan bir habere göre, bir düzineden fazla siyasetçi, medya kuruluşu ve kamu kurumuna içinde bir parça et bulunan ve önlemlere karşı 'kanlı direniş' tehdidi yer alan mektuplar gönderildi.

Eylül ayında Saksonya'da bir aşılama merkezi kundaklanmış, geçtiğimiz ay da Saksonya eyaletinin içişleri bakanının önünde ellerinde meşaleler bulunan bir grup protestocu toplanmıştı.

Almanya resmi ikinci devlet kanalı ZDF'in Frontal programının elde ettiği bilgilere göre, zanlıların yaptıkları iki komplo toplantısında "Dresden Çevrimdışı Ağ İletişimi"nin sözde üyelerini filme aldı. Politikacıları öldürmeyi planladığıklarına dair iddialar hakkında yorum yapmak istemediler. Telegram grubunun diğer üyelerinin aşı karşıtı gösterilere katıldıkları fotoğraflarda görülüyor. Aralarından birinin Dresden'deki yasaklanmış protesto yürüyüşünün ön sırasında yürüdüğü görülüyor.

Grubun yöneticisi "Daniel", Telegram kanalıyla "gerekirse silah zoruyla" hükümete karşı harekete geçecek "vatanseverler" arıyordu. 25 Ağustos 2021'deki bir Telegram sohbetinde,  "Sharps Carbine Civilian" satın aldığını yazdı.

Kasım ayında, sözde yönetici, üyelerine gönderdiği bir mesajda artık iki tatar yayı ve keskin bir silahı olduğunu iddia etti. Telegram'da birkaç kez cinayet planlarını dile getirdi. Politikacılara, polislere ve aşı ekiplerine karşı suikast planları yaptıkları bilgisi ele geçirildi.

"Dresden Offline Networking" Telegram grubunun kurucu adı da 'patlayıcı'. Başlangıçta "Devrim / İsyan Dresden" olarak adlandırılmıştı. Aşırı sağcı grup "Revolution Chemnitz" adlı grupta Telegram'da örgütlenmeye başladı. Mart 2020'de bir mahkeme  Telegram'da örgütlenen, saldırılar planlayan, mültecilere saldıran ve silahlanmaya çalışan neo-Nazileri birkaç yıl hapis cezasına çarptırdı.

"Dresden Çevrimdışı Ağ Oluşturma" da kendisini daha büyük bir ağın parçası olarak görüyor. Frontal'in araştırmasına göre hedefleri: "Ulusal devrim". Bubi tuzakları için planlar da dahil olmak üzere bir iç savaş için talimatlar, birkaç kez kanalda dolaştırıldı. Neo-Nazi terör ağının kurucusu "Kan ve Onur"un doğum günü tebrikleri de paylaşıldı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar