Almanya’da şiddetli yağış sonrası su baskınları

Almanya’da şiddetli yağış sonrası su baskınları
Berlin’de şiddetli yağmurdan dolayı konserler iptal edilirken, Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in düzenlediği halk şenliği de erken sonlandırıldı. Bazı bölgelerde su baskınları oldu.

Fotoğraf: dpa


Almanya’nın güney ve doğu kesimlerinde etkili olan şiddetli yağış sonrası su baskınları meydana geldi.

Brandenburg eyaletinde önceki akşam başlayan şiddetli yağış nedeniyle birçok caddeyi ve binaların bodrum katlarını su bastı.

Ostprignitz-Ruppin bölgesindeki Neuruppin kentinde de bir spor salonu sular altında kalırken, Berlin-Brandenburg Havalimanı'nda olumsuz hava şartlarından dolayı sorunlar yaşandı.

Berlin-Brandenburg Havalimanı'nda personelin güvenlik kontrolünden geçtiği bir odada tavandan yüksek miktarda su aktığı aktarıldı. Havalimanın önündeki taksi durağında ve şirketlerin ürünlerini havalimanına getirdiği bölgede de su baskınları olduğu kaydedildi.
Berlin’de ayrıca şiddetli yağmurdan dolayı konserler iptal edildi, Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in Bellevue Sarayı’nda düzenlediği halk şenliği de erken sonlandırıldı.

Bavyera eyaletinde de bodrum katı ve caddeler sular altında kalırken, bazı bölgelerde binalara yıldırım düştü.

Baden-Württemberg eyaletinin Karlsruhe kentinde bir depoya yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangın nedeniyle çevrede bulunan binalar güvenlik önlemi kapsamında tahliye edildi.

Alman Meteoroloji Dairesi (DWD) yer yer metrekare başına saatte 30 ila 60 litre arasında yağmur yağabileceği uyarısında bulunmuştu.

Öne Çıkanlar