Almanya'da katliam: 11 ölü

Almanya'da katliam: 11 ölü
Hessen eyaletine bağlı Hanau kentinden iki farklı mekana düzenlenen silahlı saldırıda öldürülen 9 kişiden 5'i Türkiyeli.

Almanya'nın Hessen eyaletine bağlı Hanau kentinde yerel saatle 22.00'da iki farklı mekana silahlı saldırı düzenlendi.

İki nargile kafeye düzenlenen saldırıda 9 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralandı. Saldırgan ve annesi ise evinde ölü bulundu. 

Soruşturmayı Almanya Federal Savcılığı üstlendi. Alman basınında saldırının aşırı sağ motifli olduğu yazılsa da polis hala bu iddiayı doğrulamadı.

SALDIRGAN VE ANNESİ EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

Güney Hessen Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, saldırı Heumarkt ve Kurt Schumacher caddeleri üzerindeki iki ayrı yerde gerçekleşti.

Polisin, saldırgan olduğu düşünülen kişinin evine baskın yaptı. Kapı patlatılarak girilen evde saldırgan ve annesinin ölü olarak bulunduğu açıklandı. 

 

 

IRKÇI MEKTUP BIRAKTI

Fail olduğu düşünülen kişinin Alman olduğu, avlanma belgesinin bulunduğu ve arabasında çok sayıda mühimmat sakladığı kaydedildi. Alman basını saldırının ırkçı bir saldırı olduğunu yazdı. 

Alman gazetesi Bild saldırganın aşırı sağcı eğilimli olduğunu belirtti. Ayrıca gazetenin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Tobias R. adlı fail, saldırıyla ilgili ırkçı ifadelerin bulunduğu mektup ve video bıraktı. Yine Almanya'nın en önemli basın yayın organlarından Der Spiegel de saldırının aşırı sağ tarafından düzenlendiğini ifade etti.

SALDIRGANIN FOTOĞRAFINI YAYINLADI

Alman gazetesi saldırganın internette ırkçı bir mektup yayınladığı belirterek, bu fotoğrafı paylaştı:


ALMAN HÜKÜMETİ SÖZCÜSÜNDEN AÇIKLAMA

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, saldırıyı "Korkunç bir suç" olarak nitelendirdi, yakınlarını kaybedenlere baş sağlığı diledi. 
Bild gazetesi saldırıda ölenler arasında Kürt kökenliler olduğunu aktardı.



BERLİN'İN TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİNDEN AÇIKLAMA

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Almanya’daki ırkçı saldırıda 5 Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini duyurdu.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar