Almanya'da Sol Parti, 'Türkiye, kimyasal silah kullandı' iddiasını Meclis'e taşıdı

Almanya'da Sol Parti, 'Türkiye, kimyasal silah kullandı' iddiasını Meclis'e taşıdı
'Almanya, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nü (OPCW) harekete geçirebilir.'

Almanya'da Sol Parti, Türkiye’nin Federe Kürdistan’a yönelik operasyonda kimyasal silah kullandığına dair iddiaları Alman Federal Meclisi’nin gündemine taşıdı. Sol Parti Milletvekili Gökay Akbulut, "Almanya'nın bu konudaki sessizliğini bozarak artık harekete geçmesi gerekiyor." diye konuştu.
 
Türkiye’nin Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik operasyonda "kimyasal silah kullandığına" dair iddialar Alman Federal Meclisi’ne taşındı. Sol Parti Parlamenteri Gökay Akbulut’un öncülüğünde hazırlanan soru önergesinde, "Alman Federal Hükümeti, Türk ordusunun 'Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım Operasyonu' adıyla yürüttüğü harekatta PKK güçlerine yönelik kimyasal silah kullanıldığına dair bilgi sahibi midir" sorusu yöneltildi.
 
Basında yer alan ayrıntılı bilgi ve verilerin bulunduğu soru önergesine, Federal Hükümet’in önümüzdeki hafta cevap vermesi bekleniyor.
 
‘ALMANYA SESSİZLİĞİNİ BOZMALI’
 
Soru önergesiyle ilgili Fırat Haber Ajansı’na (ANF) konuşan Sol Partili Akbulut, kimyasal kullanımına dair bilgi ve görüntülere ilişkin uzmanların inceleme yapması gerektiğinin altını çizdi. Almanya’nın tavrına dikkat çeken Akbulut, şunları söyledi:

"Almanya'nın bu konudaki sessizliğini bozarak artık harekete geçmesi gerekiyor. Çünkü bu konudaki sorumluluk Türkiye ile güçlü siyasi, askeri ve diplomatik ilişkileri olan ülkelerin başında gelen Almanya’ya da düşüyor. Örneğin Almanya, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nü (OPCW) harekete geçirebilir."

Öne Çıkanlar