Almanya'dan Yunanistan'a polis desteği

Almanya'dan Yunanistan'a polis desteği
Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti, Yunanistan'ın Türkiye sınırında görev yapan Alman polisinin sayısını artırmaya hazırlanıyor.

Almanya'nın eyaletlerinden Kuzey Ren-Vestfalya (KRV), Yunanistan-Türkiye sınırındaki mülteci krizine karşı güvenlik desteği vermek için bölgede görev yapan polis sayısını artırmaya hazırlanıyor.

POLİS SAYISI 6'DAN 12'YE ÇIKARILACAK

Almanya'nın haber ajansı dpa'nın KRV hükümetine yakın kaynaklara dayandırdığını belirttiği habere göre, KRV Eyalet Başbakanı Armin Laschet, konuyu yarın Berlin'de bir araya geleceği Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile görüşecek. Hazırlanan plana göre Laschet, Türkiye sınırında görev yapan Alman polis sayısını kısa vadede altıdan 12'ye çıkarmayı, daha sonra da bu sayıyı birkaç misli artırmayı istiyor. İlgili planın polis desteğinin yanında insani yardımların da artırılmasını öngördüğü iddia ediliyor.

'ERDOĞAN'IN SIĞINMACILARIN SIRTINDAN SİYASET YAPMASI KABUL EDİLEMEZ'

Rheinische Post gazetesine konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Başbakanı Armin Laschet, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ı mülteciler üzerinden siyaset yaptığını belirterek, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, sığınmacıların sırtından siyaset yapması kabul edilemez" dedi.

Öne Çıkanlar