Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock: Artık yaratıcılık ve pragmatizm zamanı

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock: Artık yaratıcılık ve pragmatizm zamanı
Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Ukrayna'ya ağır silahların teslim edilmesini savundu. 'Artık mazeret zamanı değil, yaratıcılık ve pragmatizm zamanı' dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Ukrayna'ya ağır silahların teslim edilmesi gerektiğini söyledi. Yeşil politikacı Pazartesi günü Lüksemburg'daki AB dışişleri bakanları toplantısının oturum aralarında yaptığı konuşmada, "Ukrayna'nın her şeyden önce ağır silahlara daha fazla askeri malzemeye ihtiyacı var" dedi.

Korkunç görüntüler ve korkunç dehşet, Rusya'nın saldırısına uğrayan Ukrayna'nın kendisini savunabilmesi için ek askeri desteğe ihtiyacı olduğunu net biçimde ifade etti. Baerbock, "Şimdi mazeret zamanı değil, şimdi yaratıcılık ve pragmatizm zamanı" dedi.

Barış imkanı, ortak ülkelerdeki silahlı kuvvetlerin yeteneklerini ve AB finansmanı güçlendirmek için yeni bir araçtır. Çok kısa bir süre içinde yalnızca Ukrayna için bir milyar euro verildi. AB dış politika sorumlusu Josep Borrel'in önerisine göre, kısa süre sonra 500 milyon euro daha verilecek.

 

Öne Çıkanlar