Almanya elbette kıskanır…

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar Ligi'nde Rusya ve Sırbistan ile oynanacak maçlar öncesi özel maçta Almanya ile karşı karşıya geldi.

UEFA Uluslar Ligi’ne istediği başlangıcı yapamayan 2 takım hazırlık maçında Köln’de karşı karşıya geldiler. Yoğun lig temposunun ardından önümüzdeki hafta Uluslar Ligi’nde de 2 sınava çıkıp gidişat değiştirmeye çalışacak Almanya ile Türkiye bu karşılaşmaya alternatif kadrolarla çıktılar. 

Karşılaşmanın ilk yarısında Efecan (11), Yusuf (13) ve Ozan (24) ile net pozisyonlar yakalayan Türkiye güçlü rakibi karşısında iyi sayılacak bir mücadele sergilemesine karşın devrenin son anlarında Draxler’in golüne engel olamadı. 

İkinci bölümün hemen başında ise Ozan’la beraberlik geldi. Ardından Neuhaus, Efecan, Waldschmidt ve Kenan’ın gollerini izledik ve düello şeklinde geçen maç 3-3’lük skorla berabere bitti…

Almanya’nın Türkiye’yi kıskandığı konusunda malum iddialar hep konuşulur! Almanya 44’ün üzerinde yaş ortalamasına sahip bir ülkeyken Türkiye’de bu rakam 31.5’lerde dolaşıyor. Üstelik genç Türkiye’nin bazı oyuncuları Almanya’da kulüplerde futbol oynarken milli maçta bu ülkeye karşı forma giyiyorlar. Enflasyon oranı Almanya’da 1.5 iken kişi başı gayri safi yurt içi hasılat 41.5 euro olarak gösteriliyor. Türkiye’de ise enflasyon 11’in üzerinde, GSYH ise 10 euronun altında. 

Zor gözüken bu ekonomik şartlarda genç Türkiye Almanya’ya yeşil sahada direnince Almanların kıskanması da son derece normal!
Keza 2006’dan beri Almanya’yı çalıştıran Löw, gönlünün Bayern Münich veya Dortmund’la falan olduğunu söyledi mi bilemiyorum ama maç öncesi ‘Fenerbahçe’nin gönlümdeki yeri ayrıdır’ deyiverdi. Gerçi son dönemlerde koltuğu bayağı sallanıyor ama Löw’ün böyle bir açıklaması bile Almanlar için kıskanma nedeni olabilir…

Alternatif kadrolarla oynanan 90 dakikanın geneli, Şenol Güneş için bazı isimlerin zaman zaman düşünülebileceğini gösterdi. Ancak şu da bir gerçek ki ülkesinde Bayern Münich, Dortmund, Leipzig gibi istikrarlı kulüpler bulunduran Almanya, milli takımını da yıllardır bir kulüp havası içinde yürütüyor. Böyle bir takım ve onun anlayışına karşın Türkiye’nin verdiği mücadele gelecek için olumlu olarak değerlendirilebilir. Çok sayıda yakalanan fırsat, son dakikalarda direkten dönen bir şut derken teslim olunmaması ve Kenan’la uzatmalarda beraberliğin yakalanması, Türkiye için iyi Rusya ve Sırbistan sınavları öncesi moral oldu. 

Lineker’in ‘Futbol 22 kişinin oynadığı ve Almanların kazandığı bir oyundur’ cümlesi ise bu kez gerçekleşmedi…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi