'Almanya için eşi benzeri görülmemiş bir durum'

'Almanya için eşi benzeri görülmemiş bir durum'
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier koalisyon görüşmelerinin çökmesini 'eşi benzeri görülmemiş bir durumla karşı karşıyayız' diyerek yorumladı.

HABER MERKEZİ - Almanya’da CDU, FDP ve Yeşiller arasındaki koalisyon görüşmelerinin çökmesi ardından Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile başbakan Angela Merle bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Steinmeir, "Almanya tarihinde 70 yıldır görülmemeiş bir durumla karşı karşıyayız. Bu siyasi partilerin önüne daha ciddi zorlukları koyuyor" dedi ve tüm siyasi partileri ödün vermeye çağırdı.

Almanya Cumhurbaşkanı ayrıca " Bundestag'a seçilen tüm siyasi partiler ortak iyi için hareket etmeli. Görüşmecilerden öngörülebilir bir gelecekte hükümeti kurma hazır oldukları işaretini göstermelerini bekliyorum" dedi.

İLGİLİ HABER: ALMANYA'DA KOALİSYON GÖRÜŞMELERİ ÇÖKTÜ

AfD FAKTÖRÜ
Koalisyon görüşmelerinin çıkmaza girmesinde FDP’nin göçmenler konusunda sert tutum alması ve bunun da Almanya için Alternatif (AfD) Partisinin yükselişi ile ilgili değerlendirmeler yapılırken, AfD’nin meclis grup başkanı Alexander Gauland konuya ilişkin olarak "etkili olduğumuzu görüyorum" dedi.

Olası bir erken seçide daha da başarılı olacaklarını iddia eden AfD Eş Başkanı Alice Weidel da koalisyon müzakereleriyle seçmenin aldatıldığını ileri sürdü.

 

 

 

Öne Çıkanlar