'İktidar cephesinde büyük bir yarılma ve panik var, kaybettikçe saldırıyorlar'

'İktidar cephesinde büyük bir yarılma ve panik var, kaybettikçe saldırıyorlar'
Erk Acarer'e yönelik 'Yazmayacaksın' tehdidiyle düzenlenen saldırıyı, AKP-MHP iktidarının kaybetme saldırganlığı olarak değerlendiren Artı Gerçek yazarları, Almanya'nın tavrına işaret etti.

ARTI GERÇEK-Gazeteci yazar ve Artı TV Programcısı Erk Acarer, dün akşam yaşadığı Almanya’nın Berlin kentindeki evinin bahçesinde çalışırken saldırıya uğradı.

Saldırganların "Yazmayacaksın" ifadeleriyle düzenlediği saldırı sonrası hastaneye kaldırılan Acarer, durumunun iyi olduğunu açıkladı.

Acarer’e yönelik çok sayıda ismin tepki gösterdiği saldırı, AKP iktidarında gerçekleri yazan gazetecilere yönelik tahammülsüzlüğün vücut bulmuş hali olarak değerlendirilirken, özellikle çete lideri Sedat Peker’in itiraflarıyla ortaya saçılan, gazetecilerin araştırmaları sonucu kirli bağlantıları gün yüzüne çıkarılan devlet-siyaset-mafya ilişkileri de, basına yönelik saldırganlığın bir nedeni olarak okunuyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, milyonlarca liralık vurgunla yurt dışına kaçan Thodex Kripto Para Borsası’nın kurucusu Faruk Fatih Özer ile fotoğrafının ortaya çıkarılmasını ve yeğeninin İngiltere’deki faaliyetlerini yazan Acarer’i sosyal medyada etiketleyerek ve hakaret ederek hedef gösterirken, AKP'nin ‘Siyasi Erdem ve Etik Kurulu’ Başkanı Kemalettin Aydın ise bakanla tartışan Erk Acarer’i 'Striknin' adlı zehirle zehirlemesini önermişti.

Acarer özelinde gerçekleri araştıran ve yazan gazetecilere yönelik bu saldırı politikasını değerlendiren Artı Gerçek yazarları Celal Başlangıç ve İnci Hekimoğlu, söz konusu saldırılara ilişkin MHP ve AKP ortaklığına işaret etti.

Saldırıyı değerlendiren Artı Gerçek yazarı İnci Hekimoğlu, "Öncelikle sevgili arkadaşımız Erk' e bir kez daha geçmiş olsun diyorum. Onun da dediği gibi saldırının merkezi gayet açık" diye belirtti.

'BU İKTİDARIN EN ÖNEMLİ İKİNCİ İHRAÇ MALZEMESİ MİLİS GÜÇLERİ VE ŞİDDET'

"Bu iktidarın en önemli ihraç malzemesinin ilki orduysa ikincisi milis güçleri ve şiddet" ifadesini kullanan Hekimoğlu, "Epeydir, ön görmenin de ötesibde açıkça saldırganlara işaret çakan, hedefleri ilan eden MHP ve AKP ortaklığının yönetimi biçimi olmui bir suç ortaklığıyla kaşı karşıyayız" şeklinde konuştu.

'SALDIRIYA KARŞI ALMANYA'NIN TAVRI ÇOK ÖNEMLİ'

"Elbette ki gazeteciler yazmaya, konuşmaya devam edecek" vurgusu yapan Hekimoğlu, Almanya’nın AKP hükümeti ile olan ilişkisine işaret ederek şunları kaydetti:

"Almanya'nın iktidarın oluşturduğu suç odaklarına göz yumması gerçeğini de göz ardı edemeyiz. Şimdi Almanya da önemli bir sınavla karşı karşıya.

Almanya’nın tavrı bu ve benzeri saldırıların devam edip etmeyeceğini de belirleyecek.

Bu da yalnız tetikçilerin değil, arkalarındaki örgütün ve Türkiye ile bağlantıların üzerine gitmelerine bağlı."

'AKP-MHP İKTİDARI KAYBETTİKÇE HER KESİME SALDIRIYOR'

Artı Gerçek ve Artı TV Genel Yayın Yönetmeni Celal Başlangıç ise "AKP-MHP iktidarı her geçen gün iktidarı kaybettiğini görüyor. Kaybettikçe de ülke içinde din soslu faşizmiyle toplumun her kesimine saldırısını arttırıyor" dedi.

"Artık ihtiyaç fazlası din soslu faşizmini dünyanın her yanına ihraç etmeye başladı" diyen Başlangıç şöyle devam etti:

"Artı TV programcısı ve Birgün gazetesi yazarı Erk Acarer'e Almanya'nın başkenti Berlin'in göbeğinde evinin kapısına dayanan da işte bu AKP-MHP iktidarının din soslu  faşist uzantılarıdır. Çok değil, Erk'in bir aydır Artı TV'de yaptığı programlara, yazılarına ve sosyal medya mesajlarına bakın, bu kanlı saldırının gerçek faillerinin fotoğrafını görürsünüz."

‘İKTİDAR CEPHESİNDE BÜYÜK BİR PANİK VE YARILMA VAR’

Saray iktidarının ve tek adam rejiminin her geçen gün soygunlarının, vurgunlarının ve talanlarının daha çok ortaya saçıldığına dikkat çeken Artı Gerçek yazarı Başlangıç, iktidar cephesinde bir panik havası olduğunu belirterek "Zaten ülkede çok aza inmiş bağımsız gazeteciler tek adam rejiminin yolsuzluklarını, hukuksuzluklarının üzerine gittikçe, iktidar cephesinde büyük bir panik ve yarılma yaşanmaktadır. İktidar da kurduğu soygun düzenini teşhir eden gazetecileri hedefine koymaktadır" şeklinde konuştu.

‘GAZETECİLERE YURT İÇİNDEKİ SALDIRILAR YETMEDİ, AVRUPA’YA İHRAÇ ETTİLER’

"Belli ki sadece yurt içinde gerçek gazetecilere uyguladığı baskı, zulüm, saldırı, gözaltı, ceza ve cezaevi tehdidi yetmemiş olacak ki saldırılarını Avrupa'ya, Almanya'ya ihraç ettiler" ifadelerini kullanan Başlangıç, gazetecilere yönelik saldırıların başka bir anlamı daha olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

‘BU SALDIRI, İKİTDARIN BİAT ETMEYEN BÜTÜN KESİMİNE DÖNÜK’

"Elbette iktidarın bu saldırıları sadece gazetecilere değil, iktidara biat etmeyen toplumun bütün kesimlerine dönüktür. Ama sanmasınlar ki bu saldırılar gerçek gazetecileri susturacak. Saray iktidarının kurduğu soygun, talan ve çete düzenini gerçek gazeteciler teşhir etmeye devam edecek. Ne Erk Acarer'i susturabilecekler, ne de gerçek gazetecileri korkutabileceklerdir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar