'Osmanen Germania' yasaklandı

'Osmanen Germania' yasaklandı
Rocker grup hakkında AKP'li milletvekili Metin Külünk'ten para ve silah aldığı iddiasıyla geçtiğimiz yıl soruşturma açılmıştı.

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, "Osmanen Germania BC" grubunun tüm faaliyetlerine yasak getirdi. 2014 senesinden beri bir boks kulübü altında faaliyet gösteren rocker grubunun  22 şubesi ve 300'den fazla üyesi olduğu ifade ediliyor.

Almanya İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama "Bu dernek kamu yararına bir tehlike oluşturuyor" şeklinde oldu. Bu kapsamda sabah saatlerinde Rheinland-Pfalz, Baden-Württemberg, Bayern ve Hessen eyaletlerinde üyelerin evlerinde polis arama yaptı.

Rocker grubu hakkında, AKP'li milletvekili Metin Külünk'ten para ve silah aldığı iddiasıyla geçtiğimiz yıl soruşturma açılmıştı. Bu nedenle grubun AKP ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la organik bağı olduğu iddia edildi. Geçtiğimiz Mart ayında ise, çete üyelerinin evleri aranmıştı. Grubun yöneticisi Selçuk S., Stuttgart sorumlusu Levent U. da dahil olmak üzere 8 üyesi halen tutuklu yargılanıyor.

'Osmanen Germania' hakkında  uyuşturucu, silah ticareti, yasadışı kadın ticareti, kara para aklama, şantaj, belgede sahtecilik gibi suçlamalar var.

Bakanlık, mevcut yasağı Almanya'daki dernek yasasına dayandırarak grubun ceza kanunlarının amacına aykırı hareket ttiklerini ifade etti.  (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar