Alpullu'ya en yüksek teklif Nevzat Demir'den geldi

Alpullu'ya en yüksek teklif Nevzat Demir'den geldi
Alpullu Şeker Fabrikası'na en yüksek teklifi Fırat Pen'in sahibi Nevzat Demir'den gelirken, Muş Şeker Fabrikası ihalesini MBD İnşaat kazandı.

EKONOMİ - Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.'ye (TÜRKŞEKER) ait 14 şeker fabrikasından üçü için ihaleler az önce başladı. İlk ihale Cumhuriyetin ilk şeker fabrikası Alpullu için yapıldı. İhalenin kazananı Fırat Pen, Fırat Plastik şirketlerinin sahibi Nevzat Demir oldu. 

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye (Türkşeker) ait Alpullu Şeker Fabrikasının özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 150 milyon lira ile Binbirgıda Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.

Özelleştirme İdaresi'nde (ÖİB), kurumun Başkan Yardımcısı Bekir Emre Haykır başkanlığında pazarlık usulüyle gerçekleştirilen ihaleye, Erser Grup Tarım Ürünleri San. Tic. AŞ-Sterk Plast Ltd. Ortak Girişim Grubu, Sınırlı Sorumlu Alpullu Pancar Ekicileri Kooperatifi, Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret AŞ ve Binbirgıda Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ katıldı.

İhalede ilk olarak kapalı zarflarda elemesiz teklifler alındı. İki elemeli tur sonrasında gerçekleştirilen açık artırmada başlangıç tutarı 149 milyon 500 bin lira, artırım aralığı da 500 bin lira olarak belirlendi.

Açık artırma sonunda en yüksek teklifi 150 milyon lirayla Binbirgıda Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.

MUŞ ŞEKER FABRİKASI'NA EN YÜKSEK TEKLİF MBD İNŞAAT'TAN

Muş Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi ihalesinde ise en yüksek teklifi 230 milyon 200 bin lira ile MBD İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ-Öz Er-Ka İnşaat Turizm Elektrik Taahhüt Ticaret ve Sanayi AŞ Ortak Girişim Grubu verdi.

Özelleştirme İdaresinde (ÖİB), kurumun Başkan Yardımcısı Bekir Emre Haykır başkanlığında pazarlık usulüyle gerçekleştirilen ihaleye, Erser Grup Tarım Ürünleri San. Tic. AŞ-Sterk Plast Ltd. Ortak Girişim Grubu, Sınırlı Sorumlu Alpullu Pancar Ekicileri Kooperatifi, Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret AŞ ve Binbirgıda Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ katıldı.

İhalede ilk olarak kapalı zarflarda elemesiz teklifler alındı. Birinci tur sonrasında gerçekleştirilen açık artırmada başlangıç tutarı 199 milyon 900 bin lira, asgari artırım aralığı da 100 bin lira olarak belirlendi.

Açık artırma sonunda en yüksek teklif 230 milyon 200 bin lira ile MBD İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ-Öz Er-Ka İnşaat Turizm Elektrik Taahhüt Ticaret ve Sanayi AŞ Ortak Girişim Grubundan geldi.

Teknik olarak biten ihalenin sonucu, komisyonun nihai kararının onaya sunulmasının ardından duyurulacak.

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye (Türkşeker) ait Kastamonu Şeker Fabrikasının özelleştirilmesi ihalesinde teklif veren olmadı. İhaleye, Kastamonu Ortak Girişim Grubu ve Şeker Ortak Girişim Grubu katıldı.

İhalede, komisyon tarafından belirlenen 119 milyon 600 bin liralık tutarda teklif veren katılımcı çıkmadı.

Söz konusu ihalenin sonucu, komisyonun nihai kararının onaya sunulmasının ardından duyurulacak.

İLGİLİ HABER: DOĞUŞ GIDA ÜÇÜNCÜ ŞEKER FABRİKASINI ALDI

Öne Çıkanlar