‘Altı Ok’u bırak, Ayasofya’daki kılıca bak!

Ayasofya’da namazı siyasal İslam şovuna çeviren Erdoğan tabanına mesaj verirken CHP ‘Altı Ok’la iktidara yürüyoruz‘ diyerek kurultaya gidiyor. Ortada ‘Altı Ok‘ kaldıysa tabii…

Ayasofya’da namaz öncesi minbere iki yeşil sancak asılıyor. Ve Diyanet İşleri Başkanı o minbere elinde kılıçla çıkıyor. Verdiği hutbede isim vermeden Atatürk’ü ‘lanetli‘ ilan ediyor…

Bu sırada AKP medyası sancak ve kılıç güzellemesi yapıyor. 

Sabah: "Yeşil Sancak, tarihi bir önem taşıyor.
Osmanlı İmparatorluğu fethin sembolü olarak 'Yeşil Sancak' kullanıyordu. Fethin sembolü olarak caminin minberine iki yeşil sancak asılır ve minberin sağ giriş tarafına kılıç konulurdu.
Yeşil zemin üzerinde üç beyaz hilal bulunmaktadır. Bu üç hilal üç kıta olan Avrupa, Asya ve Afrika'yı temsil etmektedir.
Osmanlı Devleti'nin armasında yer alan yeşil sancak hilafet sancağıdır. Yeşil sancak, İslamiyetin hakimiyetini temsil etmektedir. Hilafet Osmanlıda çok önemlidir."

Yeni Şafak: "Tarihi bir gün yaşandı. Diyanet İşleri Başkanı minbere kılıçla çıktı. Sebebi merak edildi. Osmanlı döneminin Fetih geleneğinde fethin sembolü olarak caminin minberine iki yeşil sancak asılırdı. Minberin sağ girişine kılıç konurdu. Osmanlı geleneği devam ettirilmiş oldu."

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, günün anlam ve önemine binaen özel para bastırıyor.

Arka yüzünde Ayasofya'nın fotoğrafıyla  "Ayasofya-i Kebir Camii-i Şerifi" yazan, tarih olarak da 1453-2020 yazan 1 TL'ler 185 liradan, 10 bin, bronz 1 TL'ler ise 55 liraya satılıyor.

İstanbul sokaklarında sarık ve cübbeleriyle tekbir getirenler fethe gider gibi Ayasofya’ya yürüyor.

Ayasofya’daki Cuma namazının ardından Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet türbesini ziyarete gidiyor.

Ve cübbeli sarıklı bir grup Sultanahmet sokaklarında tekbirlerle yürüyerek gövde gösterisi yapıyor.

Konya Meram'daki 80 Binde Devr-i Alem Parkı'nda bulunan minyatür Ayasofya'nın müze tabelası bile unutulmuyor ve  "Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi" olarak değiştiriliyor.

Bu sırada Lozan’ın yıldönümü nedeniyle illerde yapılmak istenen etkinlikler valiliklerce yasaklanıyor. Anıtkabir "dezenfekte" ediliyor ve ziyarete kapatılıyor.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Lozan’ın yıldönümü nedeniyle verdiği mesaj Yeni Akit tarafndan "Ayasofya camii'nde namaz kılınırken Kılıçdaroğlu'nun skandal paylaşımı" diye duyurulyor.

CHP ise hala "Altı Ok ile iktidara yürümek"ten söz ediyor.

Erdoğan, dün büyük bir islami şovla kendisini terk eden radikal islamcı tabana "bir yere gitmeyin, durun daha yeni başlıyoruz" mesajı verdi oysa. 

Evet daha yeni başlıyorlar. Bugüne dek "yok canım o kadar değil", "bunu da yapamazlar" denilen ne varsa hepsini birer birer yaptılar. Bundan sonra da kendilerini durduracak bir güç yok.

Camiye asılan sancakla "hilafet"in mesajını da verdiler. Sosyal medya hesaplarından "nerede kalmıştık" diye boşuna sormadılar. 

Dün Ayasofya’yı "fethetme!" görüntüsü altında aslında 97 yıllık Cumhuriyetle hesaplaştıklarını gözümüze soktular.

Ve ne yazık ki kendisini Cumhuriyet’in sahibi gören, kurucusuyla ve onun ilkeleriyle övünen CHP, tüm bunlar olurken "Altı Ok ile iktidara yürüdüğünü" zannediyor.

Oysa at gözlüklerini çıkarıp bir baksalar o okların altının çoktan boşaltıldığını, laikliğin de dün bizzat AKP iktidarı tarafından ortadan kırıldığını görecekler…

Böyle giderse yakın bir zamanda "koruyucusu olmakla" övündükleri Cumhuriyet de kalmayacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi