Altılı masanın genç temsilcileri ilk kez bir araya geldi: İklim çözümü için ortak akılla hareket edilmeli

Altılı masanın genç temsilcileri ilk kez bir araya geldi: İklim çözümü için ortak akılla hareket edilmeli
Altı partinin genç temsilcileri ilk kez bir araya gelerek Türkiye'nin iklim siyaseti konusunda görüş alışverişi yaptı.

Millet İttifakı‘ndan CHP, İYİ Parti ve beraberindeki DEVA Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi‘nden oluşan altılı masanın genç temsilcileri, 30 Mayıs’ta düzenlenen etkinlikte ilk kez yüz yüze buluşarak Avrupa Yeşil Mutabakat‘ı ve iklim krizini tartıştı.

Asterisk2050 projesi kapsamında gerçekleşen toplantının gündemi ve tartışmalar; iklim uyumlu kalkınma stratejileri, adil dönüşüm, döngüsel ekonomi, emisyon ticaret sistemi, yenilenebilir enerji yöntemleri ve sektörel uyum politikaları etrafında şekillendi. Gençler, iklim siyasetini tartıştı ve "Geleceğin siyasetini geleceğin siyasi liderleri tartışıyor" mottosu çerçevesinde iklim konuları üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Ankara’da düzenlenen etkinlik, Sürdürülebilir Ekonomi ve Finans Araştırmaları Derneği’nden (SEFIA) Bengisu Özenç’in Avrupa Yeşil Mutabakatı’nı anlatan sunumuyla başladı. Daha sonra Cambridge Üniversitesi’nden Özge Öner ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nden Burak Bilgehan Özpek ile, AB Yeşil Mutabakatı’nın iktisadi ve siyasi boyutlarını ele alan söyleşi gerçekleşti.

'AB İLE PARALEL POLİTİKALAR YÜRÜTÜLMELİ'

Etkinliğin devamında altılı masanın genç temsilcileri, Yeşil Mutabakat ve Türkiye siyaseti özelinde politika önerileri geliştirdikleri çalışmalarını sundu.

Parti temsilcisi gençlerin ortaklaştığı nokta, Türkiye’nin Avrupa Birliği ile paralel politikalar yürütmesinin önemi ve bu politikaların ekonomi ve kalkınma bakış açısıyla oluşturulmasının kaçınılmaz olduğu oldu.

Gençler özellikle Yeşil Mutabakat ekseninde ele alınan konuların ülkenin kısa, orta ve uzun vadede karşılaşacağı zorluklar ve faydalanabileceği fırsatlar bağlamında ortak akıl gerektirdiğini ifade etti.

Toplantının sonunda ise "genç kadroların politika yapım süreçlerine daha aktif bir şekilde dahil olabilmelerine imkan verebilecek bu gibi toplantıların devamlılığını" temenni etti.

Öne Çıkanlar