Altındağ'daki olaylarla ilgili 61 kişiye adli işlem yapıldı

Altındağ'daki olaylarla ilgili 61 kişiye adli işlem yapıldı
Ankara'nın Altındağ ilçesinde göçmenlere yönelik düzenlenen organize ırkçı saldırılarla ilgili gözaltına alınanların tamamı, savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmıştı.

Ankara’nın Altındağ ilçesinde göçmenlere yönelik ırkçı saldırılarda gözaltına alınanların tamamı serbest bırakılırken, ‘mala zarar verme’ ve ‘sosyal medyada provokatif’ paylaşım yapma gerekçesiyle 61 kişi hakkında adli işlem yapıldığı bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ankara’nın Altındağ'da ilçesinde 18 yaşındaki Emirhan Yalçın'ın (18) 11 Ağustos'ta bir kavgada hayatını kaybetmesi sonrası Suriyelilere yönelik ırkçı saldırıda bulunan ve sosyal medyada ‘provokatif paylaşım yaptığı’ belirtilen 61 kişi hakkında adli işlem yapıldı.

Altındağ’da organize bir şekilde bir araya gelen ırkçı gruplar, Suriyelilere ait iş yerlerine saldırmış, ateşe vermişti. Olaylar daha sonra Önder ve Uluğbey mahallelerine de sıçramıştı.

Saldırılara yönelik polisin etkisiz müdahalesi dikkat çekerken, ‘halkı provoke edip, algı oluşturmak’ amacıyla sosyal medyada gerçek dışı paylaşımda bulunanlar ve bölgedeki olaylara karıştıkları tespit edilenler gözaltına alınmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olaylarla ilgili başlattığı soruşturmada gözaltına alınanların tamamı, savcılık sorguları ardından serbest bırakılırken, bölgedeki kamera kayıtlarının incelemesi sonucu 'mala zarar verme' olaylarına karıştıkları tespit edilen 35 kişi ile sosyal medya hesaplarından provokatif paylaşım yaptıkları belirlenen 26 kişi hakkında adli işlem uygulandığı belirtildi. (DHA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar