Altun: Antifa, Suriye’de PKK ile birlikte hareket ediyor

Altun: Antifa, Suriye’de PKK ile birlikte hareket ediyor
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ABD'deki protesto gösterilerine katılan Antifa grubunun PKK ile hareket ettiğini öne sürdü.

ABD`nin Ankara Büyükelçisi David M. Satterfield ile görüşen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ABD Başkanı Donald Trump’ın "terör örgütü" ilan etmek istediği "Antifa"nın Suriye’de PKK ile hareket ettiğini öne sürdü.

Fahrettin Altun'un Satterfield ile yaptığı telefon görüşmesi hakkında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "İletişim Başkanı Altun, demokrasilerde barışçıl protestonun meşru bir hak, şiddetin ise her zaman gayrımeşru olduğunu yeniden teyit ederek, ABD’de yaşanan şiddet olaylarına hem FETÖ’nün hem de Suriye’de PKK-YPG terör örgütüyle birlikte hareket eden ANTIFA adlı grubun destek verdiğinin altını çizmiştir. Türkiye Cumhuriyeti, daha önce çeşitli vesilelerle FETÖ ve PKK-YPG terör örgütleri konusunda dostane şekilde uyardığı dostumuz ve NATO müttefikimiz ABD ile tüm terör örgütleriyle mücadele noktasında yakın işbirliğini sürdürmektedir." (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar