Altun'un konuşması YouTube kanalından silindi, yerine 37 saniyelik video konuldu

Altun'un konuşması YouTube kanalından silindi, yerine 37 saniyelik video konuldu
İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un 'Türk Konseyi Medya Forumu' açılışında yaptığı konuşmanın İletişim Başkanlığı YouTube kanalından silindiği ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ev sahipliğinde "Köklü Geçmiş, Güçlü Gelecek" temasıyla düzenlenen "Türk Konseyi Medya Forumu" açılışında konuşan Fahrettin Altun, uluslararası medya kuruluşlarını hedefine aldı.

Altun, yaptığı konuşmada "Yabancı güçler tarafından fonlanan, etki ajanlığı amacıyla faaliyette bulunan medya kuruluşlarıyla ilgili gereken tüm tedbirleri almalıyız. Kimsenin ‘basın özgürlüğü’ kisvesi altında, ülkemizde 5. kol faaliyeti yürütmesine müsaade etmeyeceğiz" dedi.

YOUTUBE KANALINDAN SİLİNDİ

Altun'un konuşması İletişim Başkanlığı YouTube hesabına yüklendikten kısa bir süre sonra silindi.

Videonun neden silindiği henüz bilinmezken, İletişim Başkanlığı'nın resmi sitesinde verilen YouTube linkinin de çalışmadığı görüldü.

Farklı YouTube kanallarında ise Altun'un konuşması hâlâ yayında.

SİLİNEN KONUŞMASI 50 YEREL KANALDA YAYINLANDI

Fahrettin Altun'un 24 Nisan'da Los Angeles ve İstanbul'da eş zamanlı düzenlenen 'Şehit Diplomatlar Sergisi'nin açılışında yaptığı konuşmasının YouTube tarafından "nefret söylemi" gerekçesi ile silinmişti.

Altun'un silinen konuşması daha sonra 50 yerel kanalda yayımlanmıştı. 

37 SANİYELİK VİDEO

İletişim Başkanlığı'nın YouTube kanalında Fahrettin Altun'un yaptığı konuşmanın 37 saniyelik bölümü ise silinmedi.

Söz konusu videoda Altun, "Ben ve arkadaşlarım Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde büyük ve güçlü türkiye ideali için mücadeleye etmeye, Türk dünyasının dirliği ve refahı için var gücümümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Hiçbir tehdide aldırış etmeden hiçbir gözdağına prim vermeden" dedi.

Öne Çıkanlar