Amasra halkının 10 yıllık mücadelesinde sona geliniyor

Amasra halkının 10 yıllık mücadelesinde sona geliniyor
'Bu zafer Bartın-Amasra halkının, yani hepimizin.'

Gençağa KARAFAZLI

ARTI GERÇEK- Bartın-Amasra halkının Bartın Platformu çatısı altında on yıldan beri aralıksız sürdürdüğü "Termiksiz Yaşam Mücadelesi" meyvelerini vermeye devam ediyor. Termik santrala karşı yıllardır mücadele eden Bartın Platformu bir davayı daha kazandı.  

DANIŞTAY 4 AY ÖNCE YÜRTÜTMEYİ DURDURMA KARARI VERMŞTİ 

Amasra'ya Hattat Holding tarafından yapılmak istenen termik santralin önünü açmak için değiştirilen 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı'na ilişkin Bartın Platformu tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 27 Ekim 2016 tarihinde onaylanan Zonguldak-Bartın-Karabük Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliğine ilişkin işlemin iptali ve yürütülmesinin durdurulması talebiyle dava açmıştı. Açılan davada Danıştay 6. Dairesi yürütmeyi durdurma kararı vermişti. 

Danıştay’ın bu kararının ardından Zonguldak İdare Mahkemesi'nin aldığı bir karar Bartın halkını sevindirdi. 

Şimdi de Zonguldak İdare Mahkemesi Bartın Platformu açtığı davalar üzerine Amasra’da termik santralin önünü açacak şekilde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı’nda yapılan değişiklikleri iptal etti. 

'BU ZAFER HEPİMİZİN'

Bartın Platformu mahkemenin bu kararı sonrası, "Bu ikinci zaferimiz. Bu zafer Bartın-Amasra halkının, yani hepimizin. Bu zaferi davacılar arasında olan, fakat dava sırasında hayatını kaybeden Yakup Tuş, Vural Elbek ve Macit Karabacak abilerimize adıyoruz" şeklinde açıklama yaptı.

Öne Çıkanlar