Amedspor: 8 Mart’ta tüm kadın seyircilere maçı ücretsiz yapacağız

Amedspor: 8 Mart’ta tüm kadın seyircilere maçı ücretsiz yapacağız
Seyirci yasağı konusunda rekoru elinde bulunduran Amedspor,  bu haftaki kendi sahasında Pendikspor ile karşılaşacak.

Remzi BUDANCİR


ARTI GERÇEK - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Beyaz Grup’unda mücadele eden Amedspor, kendi sahasında oynayacağı Pendikspor maçına hazırlanıyor. Aldığı cezalarla zorluklar yaşayan Amedspor, özellikle hakemlerin taraflı tutumundan şikayetçi. Amedspor Kulüp Başkanı Metin Kılavuz, Teknik Direktör İbrahim Cezayir, Pendikspor maçı öncesi Amedspor tesislerinde basın toplantısı düzenlendi.

MAÇ BİLETİ 1 TL

Toplantının ana gündem maddesi bu hafta Diyarbakır’da oynanacak olan Pendikspor maçı, takımın aldığı cezalar ve uygulanan seyirci yasaklarıydı. Her maçta seyirci yasağı kararı ile karşılaşan Amedspor, bu hafta kendi evinde karşılaşacağı Pendikspor maçına seyirci desteğini istiyor. Gençlerin ekonomik durumunu da göz önüne alan kulüp yönetimi Pendikspor maçına özel olarak  maç biletlerinin fiyatını 1 TL olarak belirledi.

CEZAYİR: EN AZ 30 BİN KİŞİ MAÇA GELMELİ

Amedspor Teknik Direktörü İbrahim Cezayir,  öncelikle hakemlerin tutumlarını eleştirdi. Bu hafta Diyarbakır’da oynanacak olan maçın kendileri açısından oldukça önemli olduğunu belirten Cezayir, "İyi bir galibiyet serisi yakalamayı planlıyoruz. Buna çok ihtiyacımız var.  8 haftalık zorlu bir sürece girdik. Amedspor güçlü bir tarafları olan büyük bir camia. Bunun üstesinden çok rahatlıkla geleceğiz. Pendikspor maçına taraftarın vereceği destek bizim için çok çok önemli. Çok değerli. Taraftarımıza çağrıda bulunuyoruz. Bu hafta iyi bir destek bekliyoruz. Maça en az 30 bin kişinin gelmesini bekliyoruz" dedi.

KILAVUZ: BİZ 11 KİŞİYE KARŞI OYNAMIYORUZ

Amedspor Kulüp Başkanı Metin Kılavuz, sezon başından beri birçok engel ile karşılaştıklarını bu engellerin hala devam ettiğini söyledi. Hakemlerin kendilerine karşı olan tutumlarını eleştiren Kılavuz, "Bütün kulüpler genellikle başarısız müsabaka sonuçlarını hakemlere bağlarlar. İnanın bizimki böyle bir durum değil. Hekimoğlu, Trabzonspor, Konyaspor, en son Gümüşhane maçında bu net görülüyor. Gümüşhane maçında biz 2-1 öndeyiz. 2 penaltı, 1 kırmızı kart, yardımcı hocaya kırmızı kart, kulüp müdürümüze kırmızı kart gösterdi. Böyle uygulamayı görmedik.  Evet biz 11 kişiye karşı oynamıyoruz. Hakemlere çağrıda bulunuyoruz. Taraf tutmayın, biz de 11 kişiye karşı oynayalım. Hakemliğin görevi neyse onu yapsın"  dedi.

"AMEDSPOR SEYİRCİ YASAĞINDA REKOR KIRDI"

Kılavuz açıklamasında takımlarının karşılaştığı cezalara da değindi. Dünyada ve Türkiye’de taraftar yasağında rekorun Amedspor’da olduğunu belirten Kılavuz, "Her maçta, deplasman maçlarında Amespor taraftar yasağı konusunda Türkiye rekorunu egale ediyor.  Biz hiçbir deplasman maçında taraftarımızı yanımızda göremiyoruz. İl Güvenlik Kurulları kararlar alıp yasak uyguluyor. Bunlar genellikle kes-yapıştır ile bu kararları alıyorlar" sözleri ile takımlarına karşı uygulanan yasaklara tepki gösterdi.

MAÇA KATILIM ÇAĞRISI

Amedspor’un bir çok sorunla karşı karşıya olduğunu ifade eden Kılavuz, takımlarına destek verilmesini istedi. Yönetimin tek başına bu sürecin altından kalkamayacağını ifade eden Kılavuz, "Ebetteki başkanın, yönetimin, futbolcuların teknik ekibin sorumlukları vardır. Bunu sorumluluktan kaçma anlamında ifade etmiyorum. Diyorum ki Amedspor bu gün 4 büyüklerden daha büyük bir kitleye ulaşabilmiş bir kulüptür. Bu nedenle herkesin kendi gücü ölçüsünde bu sürece destek çıkması gerekiyor. Zaman biz olma zamanıdır. Önümüzdeki Pendikspor maçı Amedspor çıkışı açısından çok önemlidir. Bu çıkışı yapabilmek için taraftara, STK’lara, kurumlara, şehrin tüm bileşenlerine Amedspor’a daha güçlü bir şekilde sahip çıkmaya davet ediyoruz. Pazar günü kendi evimizde oynayacağımız maça tüm halkımızı davet ediyoruz" diye konuştu.

KADINLARDAN ÜCRET ALINMAYACAK

Amedspor- Pendikspor maçının oynanacağı Pazar günü aynı zamanda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü. Bu güne özel olarak tüm kadınları maça davet eden Kılavuz, "Amedspor olarak 8 Mart dünya emekçi kadınlar günü kutluyoruz. 8 Mart vesilesi ile tüm kadın seyircilere maçı ücretsiz yapacağız"  dedi. 

Öne Çıkanlar