Amirallerle görüşen Eminağaoğlu: Avukatlar ile amiraller arasında sağlıklı bir görüşmeye izin verilmiyor

Amirallerle görüşen Eminağaoğlu: Avukatlar ile amiraller arasında sağlıklı bir görüşmeye izin verilmiyor
Eski YARSAV Kurucu Başkanı Eminağaoğlu, iki saat bekletilmelerinin ardından gözaltındaki amirallerle görüştü. Amirallerin avukatlar ile sağlıklı bir görüşme yapamadığına dikkat çekti.

Seda TAŞKIN 


ARTI GERÇEK- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, yayımladıkları bildirinin ardından gözaltına alınan 10 emekli amiralle görüşmek için Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne gelen Eski YARSAV Kurucu Başkanı Av. Ömer Faruk Eminağaoğlu, içeriye alınmadı.

Yaklaşık 2 saat beklemenin ardından amirallerle görüşen Eminağaoğlu yaptıkları görüşmeye ilişkin detayları Artı Gerçek’e anlattı.  Eminağaoğlu, Emniyette amirallerin avukatlarla sağlıklı bir görüşme yapılmasına izin verilmediğini kaydetti. 

‘AMİRALLERİN MORALLERİ YÜKSEK’

Gözaltında bulunan amiraller ile ilgili Ankara TEM Şube Müdürlüğü’nde görüşmelerde sorun yaşandığın belirten Eminağaoğlu, amiralleri Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) yetkilileri dışında başka bir siyasi partinin ziyaret etmediğini söyledi. Amirallerin morallerinin yüksek olduğunu ve herkese selamlarını ilettiğini söyleyen Eminağaoğlu, şöyle devam etti:

"Emniyet olabildiğince görüşmeleri zorlaştırılıyor. Görüşme ortamını kısıtlı tutuyor. Adeta sizi vazgeçirircesine tutum gerçekleştiriyor. Bu tablo da sağlıklı bir ortam yaratmıyor. Görüşmelere sürekli müdahale ediliyor. Avukatlarla amiraller arasında sağlıklı bir ortam oluşmuyor.  Avukatları vazgeçirircesine dışarıda bekletme, bekleme sürecine uzatma, bir odada görüşme yapma gibi hukuku olmayan tutum sergileniyor."

‘FETÖ’CÜLER İLE YAN YANA KOYULMALARI KÖTÜ MUAMMELEDİR’

Amirallerin morallerinin yüksek olsa da gözaltı koşullarının yaşları itibariyle sağlıklarını etkilediğini söyleyen Eminağaoğlu, "Gözaltı odalarını görme şansımız olmadı. Gözaltında kötü muamele yapılıyor diyemem ama gözaltında olmaları da kötü muameledir. FETÖ’cüler ile yan yana kalmaları bile kötü muameledir.  Yıllarını FETÖ ile mücadele etmiş kişilerin aynı odada tutulmaları bile psikolojik anlamda kötü bir muameledir" dedi.  

‘ANAYASAYA BAĞLILIĞINI DİLE GETİRDİLER’

Amirallerin mesajını da ileten Eminağaoğlu, "Bireysel açıklama olarak hiçbir hukuki sorun taşımayan bir metnin, toplu olarak açıklanmasında da hiçbir hukuki sorun olmadığını dile getiriyorlar. Hiçbir şekilde anayasanın dışında bir mesaj, ima dahi olmadığını bunun açık bir şekilde göründüğünü belirttiler. Verilen mesajında Montrö’nün önemi ve anayasaya bağlılığın önemi ve geçmişte yaşanan FETÖ ile yaşanan olaylar hatırlandığında, başka tarikatların başka tehlikeler yaratması noktasında bir duyarlılığın mesajı olduğunu bir kez daha dile getirdiler" dedi.

Öne Çıkanlar