Anadolu Ajansı'ndan Rutkay Aziz'e TTB sansürü

Anadolu Ajansı'ndan Rutkay Aziz'e TTB sansürü
'Ben bu ödülü, son derecede onurlu ve ilkeli bir biçimde emek veren Türk Tabipleri Birliği’ne hediye edeceğim.'

Anadolu Ajansı,  27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali kapsamında hazırladığı haberinde Rutkay Aziz'in sözlerini sansürledi.

Anadolu Ajansı, 27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde 'Yaşam Boyu Onur Ödülü'ne layık görülen Rutkay Aziz'in ödülünü Türk Tabipler Birliği'ne (TTB) ithaf ettiği konuşmasını sansürledi.

'ÖDÜLÜ TTB'YE HEDİYE EDECEĞİM'

Dün yapılan törende ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’nü alırken konuşma yapan Rutkay Aziz, "Ben bu ödülü, son derecede onurlu ve ilkeli bir biçimde emek veren Türk Tabipleri Birliği’ne hediye edeceğim. Bu hafta içinde sizlerin de selamlarınızı ve alkışlarınızı göndererek onları selamlayacağım. Hem sağlık emekçilerini hem de tabipleri. Tekrar tekrar sağ olun" ifadelerini kullanarak ödülü Türk Tabipleri Birliği ve sağlık emekçilerine armağan etmişti.

TTB'YE SANSÜR

Anadolu Ajansı, Aziz'in ödülünü TTB'ye ithaf ettiği bölümü sansürleyerek, "Rutkay Aziz de yeni tip Coronavirus nedeniyle zor günlerden geçildiğini belirterek, ödülünü doktorlara ve sağlık çalışanlarına hediye ettiğini belirtti" ifadelerini kullandı.

TTB: İYİ Kİ DUYARLI SANATÇILAR VAR

Öte yandan TTB, sosyal medyadan Rutkay Aziz'in konuşmasını alıntılayarak, Sevgili Rutkay Aziz’e tüm sağlık emekçileri adına teşekkür ediyoruz. İyi ki duyarlı sanatçılar var" dedi.

NE OLMUŞTU?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Yönetemiyorsunuz, tükeniyoruz" diyerek eylem başlatan TTB'yi hedef alarak, kapatılması gerektiğini savunmuştu. Bahçeli, "TTB, bugünkü hassas dönemde, insan ve toplum sağlığı hakkında asılsız şaibe ve şüpheleri körüklemektedir. Bu nedenle sadece adında Türk bulunan Tabipler Birliği, derhal ve gecikmeksizin kapatılmalıdır" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar