Anadolu Farm'ın kurucusu tutuklandı

Anadolu Farm'ın kurucusu tutuklandı
Yurt dışına gitmek üzereyken gözaltına alınan İsa Karademir tutuklandı.

HABER MERKEZİ- Kayseri il Emniyet Müdürlüğü kaçakçılık ekiplerinin düzenlediği operasyon sırasında, "Anadolu Farm" adındaki programın sahibi ve yöneticisi olarak bilinen İsa Karademir gözaltına alındı. İfadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Karademir tutuklandı.

İLGİLİ HABER: ANADOLU FARM'IN SAHİBİ GÖZALTINA ALINDI

Yapılan soruşturmada Anadolu Farm’ın 8 aylık dönemde 4 bin 500 üyeden 90 milyon TL topladığı ortaya çıkmıştı. Şüpheliler bu parayla çiftlik kurmak ve canlı hayvan almak yerine çeşitli illerde 20 arsa ve arazi satın almıştı.

MASAK tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hesapları bloke edilen Anadolu Farm’ın yöneticisi İsa Karademir, 21 Mart’ta basın toplantısı yapmış ve "Bu blokeler kalktıktan sonra şirketimiz ödemeleri yapacaktır" demişti. Karademir’in bu açıklamadan 2 gün sonra ise yurt dışına gitmek üzere olduğu tespit edildiği ve bu girişiminin engellendiği öne sürüldü.

ÇİFTLİK BANKIN GÜNAH KEÇİSİ OLDUK
Emniyetteki işlemlerinin ardından Karademir, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliği’nde sağlık kontrolünden geçirildi. İsa Karademir gazetecilerin sorularına "Kaçarken yakalanmadım arkadaşlar. Ben kendim teslim oldum. Yalan haber yapmayın. Kısacası Çiftlik Bank’ın günah keçisi olduk" diye konuştu. Adliyeye sevk edilen Karademir’in tutuklanmasına karar verildi. (DHA)

 

Öne Çıkanlar