Anarşistler, Mammadov için Azerbaycan Konsolosluğu önünde eylem yaptı: Bayram'ın katili devlettir

Anarşistler, Mammadov için Azerbaycan Konsolosluğu önünde eylem yaptı: Bayram'ın katili devlettir
DAF üyeleri, dün İstanbul'da ölü bulunan Azerbaycanlı anarşist Bayram Mammadov için Azerbaycan Konsolosluğu önünde eylem gerçekleştirdi.

ARTI GERÇEK-Devrimci Anarşist Federasyon (DAF) üyeleri 2016 yılında Haydar Aliyev'in heykeline yazılama yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınmasının ardından tutuklanan ve dün akşam saatlerinde İstanbul'da cansız bedeni bulunan anarşist Bayram Mammadov için Azerbaycan Konsolosluğu önünde eylem gerçekleştirdi. 

"Bayram'ın katili devlettir" pankartı taşıyan DAF üyeleri, "Katil devlet hesap verecek" sloganları atarak Konsolosluk önünde Bayram Mammadov'un akıbetini sordu. 

NE OLMUŞTU?

Azerbaycan'da 2016 yılında Haydar Aliyev’in heykeline yazılama yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan ve ardından tutuklanan anarşist Bayram Mammadov dün akşam saatlerinde İstanbul'da ölü bulunmuştu. 

Azerbaycanlı gazeteci Afqan Muxtarli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarında, Mammadov’un Avrupa’da yüksek lisans kazandığı için İstanbul’da olduğunu ve soruşturma başlamamasına rağmen devlet sitelerinin olayı bir, "intihar" gibi lanse ettiğini belirtmişti. 

Polislerin ise olay tutanağında, Bayram’ın ölümünü "şüpheli ölüm" olarak kaydetmediği öğrenilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar